De Eredivisie nadert zijn ontknoping! In de titelstrijd wacht PSV zaterdag een echt topduel: in Enschede is nummer vier FC Twente de tegenstander. En dat PSV een heet avondje wacht, blijkt wel uit de recente resultaten in de Grolsch Veste: drie van de laatste vier edities werd er niet gewonnen.

FC Twente – PSV
Eredivisie
2 april 2022
18.45 uur, Grolsch Veste, Enschede

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

PSV leek begin februari de kansen op de eerste landstitel sinds 2018 te hebben verspeeld. Thuis werd achtereenvolgens van Ajax en AZ verloren en verdween koploper Ajax uit het zicht. Maar de ploeg van Roger Schmidt richtte zich knap op. Inmiddels is PSV al twaalf duels in alle competities ongeslagen. Niet alleen verkleinde het de achterstand op koploper Ajax tot twee punten, ook plaatsten de Eindhovenaren zich voor de finale van de TOTO KNVB Beker en de kwartfinale van de Conference League. Met name in die Europese competitie maakte PSV indruk. Na het sensationele 4-4 gelijke spel in eigen huis werd FC Kopenhagen in Denemarken zoek gespeeld: 0-4.

Ook FC Twente is bezig aan een uitstekend 2022. Door AZ werden de mannen van Ron Jans weliswaar uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker, in de Eredivisie won het zeven van de negen wedstrijden. Alleen van Ajax werd verloren, tegen Go Ahead Eagles werd het gelijk. De laatste vier duels leverde drie 1-0 zeges op. Het zegt iets over de kwaliteiten van de Tukkers, die het als gezegd de laatste jaren PSV in eigen huis regelmatig moeilijk maakten. En ook in Eindhoven won PSV eerder dit seizoen maar met 1-0. Wij tippen dan ook een vierde gelijkspel in vijf jaar tijd!

WEDTIP
Een gelijkspel en beide teams scoren > 4.35

Opvallend bij de laatste overwinningen van PSV is het aantal verschillende doelpuntenmakers per wedstrijd. Tegen Fortuna Sittard scoorden vijf spelers ieder één keer en in beide wedstrijden tegen FC Kopenhagen stonden er drie verschillende namen op het wedstrijdformulier. Enige constante in deze wedstrijden is Eran Zahavi. De Israëlische spits kan tegen FC Twente voor de zevende wedstrijd op rij scoren voor PSV. Lukt hem dat, en doet hij dat ook nog eens van binnen de vijf meter, dan kan dat jou vier keer je inleg opleveren!

WEDTIP
Eran Zahavi scoort binnen doelgebied (5 meter) > 4.00

Waar kun je FC Twente – PSV zien op tv?

De wedstrijd tussen FC Twente en PSV is zaterdagavond vanaf 18.45 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots