Voorspelling FC Utrecht – Ajax: kan Utrecht weer eens stunten?

Stadion Galgenwaard FC Utrecht - TOTO

FC Utrecht-uit, op papier een garantie voor een moeilijke wedstrijd voor Ajax. In de Domstad geldt de komst van de landskampioen als dé wedstrijd van het jaar en na de valse seizoensstart hunkert de ploeg van Henk Fräser naar een goed resultaat. Komt Ajax zondag in de problemen?

FC Utrecht – Ajax
Eredivisie
28 augustus 2022
12.15 uur, Galgenwaard, Utrecht

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Een uitwedstrijd bij FC Utrecht, daar kijkt Ajax nooit naar uit. De Galgenwaard blijkt geregeld een onneembare vesting voor de Amsterdammers. Sterker nog, tussen 2009 en 2017 kwam Ajax daar geen enkele keer tot winst in de Eredivisie. De laatste jaren vergaat het de regerend landskampioen wat beter in de Domstad. Na 2015 werd er alleen nog een keer bij Utrecht verloren in het bekertoernooi. De laatste twee edities eindigden in 0-3. FC Utrecht kent een dramatische seizoensstart. Met RKC, Cambuur en FC Emmen trof het niet de moeilijkste tegenstanders maar na die drie wedstrijden staat de teller slechts op twee punten. Daartegenover staat dat Ajax zijn uitwedstrijden maar moeilijk wint. Bij Fortuna Sittard werd het na een achterstand 2-3, bij Sparta 0-1. En dan zijn er ook nog de vele transferperikelen rond het team van Alfred Schreuder én de terugkeer van Jens Toornstra in de Galgenwaard. Alle ingrediënten voor weer eens een Utrechtse stunt zijn aanwezig!

WEDTIP
FC Utrecht wint > 6.15

De aangewezen persoon een nederlaag voor Ajax te voorkomen is Steven Bergwijn. De recordaankoop liet de eerste wedstrijden zien geen enkele last van het enorme prijskaartje te hebben en is met vier doelpunten topscorer van de Eredivisie. FC Utrecht zal in eigen huis Ajax bij de keel willen grijpen en juist dan is de rappe aanvaller extra gevaarlijk. Blijft Ajax overeind in de Galgenwaard, dan zien we opnieuw een hoofdrol voor Bergwijn weggelegd. Twee doelpunten van de international leveren je bijna acht keer je inleg op.

WEDTIP
Bergwijn scoort twee keer of meer > 7.75

Waar kun je FC Utrecht – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax is zondag vanaf 12.15 uur te zien op ESPN 2. De voorbeschouwing begint om 11.45 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!