Voorspelling FC Utrecht – Spakenburg: kunnen de amateurs het lang spannend houden?

Stadion Galgenwaard FC Utrecht | TOTO

De amateurs van Spakenburg op bezoek bij de nummer zeven van de Eredivisie. Normaal gesproken moet dit een makkie worden voor de profs van FC Utrecht en eindigt het sprookje van Spakenburg in de kwartfinales. Maar in de TOTO KNVB Beker ligt een stunt altijd op de loer!  

FC Utrecht – Spakenburg
Kwartfinale TOTO KNVB Beker
28 februari 2023
20.00 uur, Stadion Galgenwaard, Utrecht

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De reacties na de loting voor de kwartfinales waren gemengd in het Spakenburgse kamp. Keeper Alessandro Damen, held van Spakenburg in de achtste finales tegen Katwijk én hartstochtelijk FC Utrecht-supporter, kreeg zijn droomloting. Maar ploeggenoten van Damen hadden toch liever een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag of De Graafschap geloot, waarbij de kans op het bereiken van de halve finales toch net iets groter was geweest.

Die kans is nu natuurlijk minimaal. Natuurlijk, Spakenburg zorgde eerder dit bekertoernooi al voor een daverende verrassing door FC Groningen in eigen huis uit te schakelen, maar FC Utrecht verrassen in de eigen Galgenwaard lijkt nog een stapje verder. Waar de Groningers het dieptepunt van een sportieve crisis meemaakten, maken de Domstedelingen een stuk stabielere periode mee. Utrecht verloor maar één van zijn laatste zeven wedstrijden en speelde in die reeks gelijk tegen PSV en won in de vorige ronde van de beker bij AZ.

Eenvoudige avond

Maar of het een eenvoudige avond wordt voor de Utrechters? De gedachten zullen deze dagen nog wel eens teruggaan naar een woensdagavond in maart 2016. Toen ontving FC Utrecht in de halve finale van het bekertoernooi de amateurs van VVSB en de ploeg uit Noordwijkerhout hield lang stand. Pas een kwartier voor tijd viel de bevrijdende treffer voor de thuisploeg, waarna het nog 3-0 zou worden. Lang de nul houden is ook voor Spakenburg het devies, en dan maar hopen!

WEDTIP
Half time/full-time gelijk/FC Utrecht > 3.75

Waar kun je FC Utrecht – Spakeburg zien op tv?

De wedstrijd FC Utrecht tegen Spakenburg is dinsdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN en het open kanaal van Fox.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!