Voorspelling FC Volendam – Ajax: landskampioen wil kater van zich afspelen

FC Volendam - TOTO

Het werd dinsdag een historische avond. Maar niet op de manier waarop Ajax het zich had voorgesteld. Tegen Napoli liepen de Amsterdammers tegen de grootste nederlaag ooit op in Europees verband: 1-6. Het vertrouwen zal een flinke deuk hebben opgelopen. Hekkensluiter FC Volendam lijkt de ideale tegenstander om dat vertrouwen weer wat op te vijzelen.

FC Volendam – Ajax
Eredivisie
8 oktober 2022
16.30 uur, Kras Stadion, Volendam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Een nederlaag tegen Napoli, het kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Ajax zit duidelijk in een mindere fase. De koploper van de Serie A verkeert dit seizoen juist in grootste vorm. Toch nam de formatie van Alfred Schreuder brutaal een voorsprong. Die 1-0 bleek achteraf het enige lichtpuntje van de avond voor Ajax. De thuisploeg werd daarna op alle fronten overklast door Napoli. De Champions League lijkt op dit moment een te hoog podium voor de landskampioen. Een pijnlijke constatering. Lang tijd om te treuren, is er niet. De Eredivisie lonkt alweer. Daarin moet Ajax ook alle zeilen bijzetten na een nederlaag tegen AZ en een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Een uitwedstrijd bij promovendus Volendam is misschien wel dé mogelijkheid om weer eens een onbezorgde overwinning te boeken.

WEDTIP
Ajax wint met handicap -2 > 2,02

Volendam staat laatste, maar op dit moment zegt dat nog niet zoveel. Het team van Wim Jonk heeft vijf punten. Dat zijn er evenveel als nummer zestien Vitesse en nummer zeventien FC Emmen. Het andere Oranje heeft acht goals gemaakt in acht duels. Datzelfde aantal heeft bijvoorbeeld ook sc Heerenveen. En de Friezen bezetten een achtste positie. Gemiddeld gezien scoort Volendam in elke wedstrijd. In eigen huis lukte dat tot nu toe elke keer. Zaterdag weer?

WEDTIP
Ajax wint en beide teams scoren > 1,99

Waar kun je FC Volendam – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen FC Volendam en Ajax is zaterdagmiddag vanaf 16.30 uur uur live te zien op ESPN 2. De voorbeschouwing begint om 16.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?