Voorspelling Feyenoord – Ajax: trekken Rotterdammers weer aan het langste eind?

Overzicht van de Kuip, stadion van Feyenoord in Rotterdam

2,5 week na de historische overwinning van Feyenoord bij Ajax staan beide grootmachten weer tegenover elkaar. Nu in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De Amsterdammers zullen gebrand zijn op revanche, maar hoe realistisch is dat als je naar de vorm van Feyenoord en Ajax kijkt? Lees hier onze voorspellingen en wedtips voor de Klassieker.

Feyenoord – Ajax
Halve finale TOTO KNVB Beker
5 april 2023
20.00 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De datum 19 maart 2023 gaat een prominent plekje krijgen in de geschiedenisboeken van Feyenoord. Voor het eerst sinds 2005 wisten de Rotterdammers in de Johan Cruijff Arena weer eens te winnen van Ajax. Niet alleen de zege op zich was historisch. De ploeg van Arne Slot zette de regerend landskampioen ook op zes punten achterstand. Hiermee nam Feyenoord een voorschot op de eerste titel sinds 2017. Sinds afgelopen weekend is het gat tussen de koploper en de nummer twee zelfs acht punten. Feyenoord won de stadsderby van Sparta en Ajax kwam niet verder dan 0-0 tegen Go Ahead Eagles. Op basis van die recente vorm mogen we Feyenoord voor de halve finale van de beker wel als favoriet aanwijzen. Zeker in de Kuip. Je kunt je inleg ruim verdubbelen met een zege voor de thuisploeg.

WEDTIP
Feyenoord wint > 2,32

De successen van Feyenoord mogen de laatste weken voor een groot gedeelte toegeschreven worden aan Santiago Gimenez. De Mexicaan scoorde al vier duels op rij in alle competities. En dat waren veelal belangrijke treffers. In drie van de laatste vier wedstrijden produceerde Gimenez het openingsdoelpunt. Slaagt de spits daar woensdagavond weer in? Deze wedoptie geeft een hele fijne quotering!

WEDTIP
Gimenez scoort eerste goal en wint > 9,50

Waar kun je Feyenoord – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen Spakenburg en PSV is woensdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN en het open kanaal van Fox.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?