De mooiste Klassiekers zijn natuurlijk de Klassiekers die echt ergens om gaan. En dat is komende zondag in de Kuip zeker het geval! Geeft Feyenoord Ajax de volgende tik op de neus, of herstellen de Amsterdammers zich in het hol van de leeuw? Er staat een heerlijke Klassieker op het menu!

Feyenoord – Ajax
Eredivisie
19 december 2021
14.30 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Ajax dartelde de laatste maanden door de Champions League, maar in de Eredivisie stroopt het regelmatig bij de Amsterdammers. Er waren doelpuntloze gelijke spelen tegen Heracles en Go Ahead Eagles en van FC Utrecht en AZ, afgelopen weekend, werd thuis verloren. En dus moet de ploeg die zonder puntverlies de knock-outfase van het miljardenbal haalde de koppositie in eigen land aan PSV laten, terwijl Feyenoord alleen op doelsaldo onder zich gelaten wordt.

De spanning zit er vol op, maar de voorbereiding op deze Klassieker zou wel eens bepalend kunnen zijn. Waar Ajax midweeks in het bekertoernooi een walk-over had tegen de amateurs van Barendrecht, speelde Feyenoord een verlenging tegen FC Twente, die de Rotterdammers ook nog eens verloren. Trainer Arne Slot zal met de nodige pijntjes te maken hebben, zo lijkt Gernot Trauner niet inzetbaar zondag, terwijl collega Erik ten Hag vrijwel zijn gehele basisploeg rust kon geven. Het zal ongetwijfeld zijn weerslag hebben op de Klassieker, en wij denken hierdoor dat Ajax te sterk gaat zijn voor Feyenoord.

WEDTIP
Ajax wint met handicap -1 > 2.85

Voor één iemand is de Klassieker komende zondag net even wat specialer. We hebben het natuurlijk over Steven Berghuis. Afgelopen zomer verruilde de aanvoerder van Feyenoord de Kuip voor de Johan Cruijff Arena, één van de meest beladen transfers in het Nederlandse voetbal ooit. En toen het competitieprogramma bekend werd, zal Berghuis ongetwijfeld even met ogen geknipperd hebben. Uitgerekend op zijn verjaardag keert de international terug in de Kuip. Tegen zijn oud-ploeggenoten zal Berghuis ongetwijfeld gebrand zijn op een goede wedstrijd. Pakt de middenvelder de hoofdrol zondag?

WEDTIP
Berghuis scoort twee keer of meer > 14.00

Wordt het een doelpuntrijke Klassieker? Het zou zomaar kunnen. Ajax kreeg dit seizoen bijzonder weinig tegentreffers, maar zowel tegen Sporting als AZ moest Remko Pasveer ineens twee keer vissen. En zelfs Barendrecht, hoewel dus tegen een B-elftal van Ten Hag, kreeg een paar goede kansen. Ook Feyenoord gaat die kansen krijgen, en dat in combinatie met de scoringsdrift die Ajax dit seizoen in de grote wedstrijden heeft laten zien zou het wel eens een doelpuntenfeest kunnen worden. En eerlijk gezegd hebben we daar ook gewoon zin in! Scoren beide teams in beide helften, dan pak je ruim negen keer je inleg!

WEDTIP
Beide teams scoren in beide helften > 9.30

Waar kun je Feyenoord – Ajax zien op tv?

De Klassieker is zondag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN2. De voorbeschouwing begint om 13.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots