Een week voor het einde van de Eredivisie krijgen we nog een heerlijk toetje: de Klassieker tussen Feyenoord en kersvers landskampioen Ajax. Kunnen de Rotterdammers een matige reeks afsluiten met een goed resultaat op de eeuwige rivaal?

Feyenoord – Ajax
Eredivisie
9 mei 2021
14.30 uur, De Kuip, Rotterdam

Een klassiek cliché voor een klassieke wedstrijd: duels tussen Feyenoord en Ajax staan altijd op zich. De stand op de ranglijst doet er niet toe. In de Klassieker spelen vaak andere krachten mee dan alleen kwaliteit of vorm. Dat is precies waar Feyenoord zich aan vast zal houden. De ploeg van Dick Advocaat maakt namelijk een erg slechte fase door. Uit de laatste vijf wedstrijden werd maar één punt gepakt. En dan ontbreken sterkhouders Steven Berghuis en Jens Toornstra tegen Ajax ook nog eens door een schorsing. Juist door die ‘andere krachten’ voorspellen wij dat Feyenoord er tóch een puntje uit kan slepen.

WEDTIP
Een gelijkspel > 4,45

Dat Ajax de titel al binnen heeft, kan zomaar eens in het voordeel van Feyenoord zijn. De Amsterdammers hóéven niet. Hoofdcoach Erik ten Hag gaf aan niemand te gaan sparen voor de Klassieker. Maar met het oog op het EK zullen sommige spelers er mogelijk wel met de handrem op spelen. Afgezien daarvan móét Feyenoord om nog enigszins zicht te houden op plek vier; de achterstand op Vitesse bedraagt vijf punten met nog drie wedstrijden voor de boeg. Wie gaat ‘m er dan intrappen bij afwezigheid van Berghuis? Wij denken aan de nummer twee op de clubtopscorerslijst: Bryan Linssen!

WEDTIP
Linssen scoort en speelt gelijk > 13,00

Wordt het een doelpuntrijk gelijkspel? Dat zit er dik in. Waarom? De laatste drie edities van Feyenoord – Ajax (alle competities) leverden in totaal maar liefst zestien goals op! Dat is dus gemiddeld ruim vijf goals per wedstrijd. Een remise in combinatie met meer dan 3,5 goal geeft een lekkere quotering van 10,00! Durf jij in te zetten op deze wedoptie?

WEDTIP
Gelijkspel en Over 3,5 goal > 10,00

Waar kun je Feyenoord – Ajax zien op tv?

De Klassieker is zondag vanaf 14.30 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN. De voorbeschouwing begint om 13.30 uur op ESPN 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots