Voorspelling Feyenoord – AS Roma: heeft Feyenoord genoeg geleerd van verleden?

Supporters van Feyenoord juichen na een doelpunt in De Kuip in Rotterdam

Het zijn mooie tijden voor Feyenoord-supporters. De eerste landstitel sinds 2017 gloort en voor het tweede jaar op rij zijn de Rotterdammers in april nog actief in Europa. In de kwartfinales van de Europa League wacht een tweeluik met AS Roma, de ploeg die Feyenoord vorig jaar nog van de winst in de Conference League afhield. Kan Feyenoord nu wel van José Mourinho winnen?

Feyenoord – AS Roma
UEFA Europa League
13 april 2023
18.45 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Voor de laatste keer dat Feyenoord twee jaar achter elkaar minstens de kwartfinale haalde van een Europees toernooi, moeten we bijna dertig jaar terug in de tijd. Naar 1995 en 1996 om precies te zijn, in het toernooi om de voormalige Europa Cup II. De vraag is natuurlijk of er nog meer in zit voor Feyenoord. Twee halvefinaleplaatsen op rij zou uniek zijn, dat lukte de Stadionclub nooit eerder.

Terug naar de finale van de Conference League in Tirana, eind mei 2022. AS Roma maakte vooral de eerste helft dood met getreiter en gezuig, zoals Italiaanse ploegen dat zo goed kunnen. En de 1-0 voorsprong die ze daaraan overhielden werd in het tweede bedrijf niet meer uit handen gegeven, ondanks een veel sterker Feyenoord.

De afgelopen bekerwedstrijd tegen Ajax deed in veel opzichten denken aan die wedstrijd in Tirana. Feyenoord was sterker, Ajax haalde alles uit de kast de Rotterdammers uit de wedstrijd te krijgen en slaagden daarin. De Amsterdammers wonnen met 1-2 en zullen Slot ongewild een dienst hebben bewezen.

Want hoewel de trainer ongetwijfeld gebaald zal hebben van de bekeruitschakeling, was het misschien ook de ideale voorbereiding richting het tweeluik met Roma. Mourinho is als geen ander in staat zijn ploeg op resultaat te laten voetballen en aan Slot en de spelers van Feyenoord de taak dat te doorbreken. Met de opgedane ervaring verwachten we een kleine zege voor de thuisploeg.

WEDTIP

Correct score Feyenoord wint met 1-0 > 7.75

Na het vertrek van Cyriel Dessers afgelopen zomer was het even zoeken voor Slot op de nummer 9 positie. Mister Conference League had een enorm aandeel in het Europese succes, met tien treffers in dertien duels, en bleek lastig te vervangen. Inmiddels is er een nieuwe held in De Kuip opgestaan. Santiago Gimenez kwam voor vier miljoen euro over van Cruz Azul uit zijn vaderland, kende wat aanpassingsproblemen maar is niet meer weg te denken uit het basiselftal van Slot. Gimenez scoorde in tien van zijn laatste dertien wedstrijden voor Feyenoord in alle competities, waaronder in de laatste vier competitiewedstrijden. Prikt de spits ook tegen AS Roma weer raak?

WEDTIP
Gimenez scoort en wint > 6.25

Waar kun je Feyenoord – AS Roma zien op tv?

De wedstrijd Feyenoord tegen AS Roma is donderdagavond vanaf 18.45 uur live te zien op Veronica en ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!