Voorspelling Feyenoord – AZ: rechtstreeks duel om de koppositie!

Overzicht van de Kuip, stadion van Feyenoord in Rotterdam

Een heerlijke topper in de Eredivisie zaterdagavond! Koploper Feyenoord ontvangt in de eigen Kuip nummer twee AZ en met een onderling verschil van twee punten weten we één ding zeker: de winnaar staat zaterdagavond bovenaan!

Feyenoord – AZ
Eredivisie
7 november 2021
16.45 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

De titelstrijd in de Eredivisie is ongemeen spannend. Achter Feyenoord en AZ staat Ajax met drie punten achterstand op de koploper derde, PSV is daar weer één puntje achter de nummer vier. En FC Twente heeft op de vijfde plaats ook maar zes punten achterstand op Feyenoord. Bij een overwinning van AZ zaterdag kruipen de titelkandidaten mogelijk dus nog dichter bij elkaar. De Alkmaarders sloten vorige week een serie reeks slechte resultaten af met een overtuigende 5-0 overwinning op Excelsior, een stand die al bij rust bereikt was, en lijken net op tijd weer bij de les voor de kraker met Feyenoord. Grote man bij AZ was Sven Mijnans. De in de winterstop van Sparta overgekomen middenvelder scoorde twee keer en gaf een assist. Laat hij zich ook in de Kuip gelden?

WEDTIP

Sven Mijnans scoort een doelpunt > 7.25

De verschillen zullen naar verwachting klein zijn zaterdagavond. De koploper is in eigen huis uiteraard favoriet, maar kent ook wat personele problemen. Aanvoerde Orkun Kökcu kreeg vorige week tegen Heerenveen zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Eerste keeper Justin Bijlow is nog altijd geblesseerd en dat geldt ook voor Gernot Trauner. Quinten Timber is wel inzetbaar, maar kan volgens trainer Arne Slot waarschijnlijk geen negentig minuten spelen. AZ kent buitenom de langdurig geblesseerden Bruno Martins Indi en Dani de Wit geen issues. Voor Feyenoord wordt het de vierde topper in kort tijdsbestek. De afgelopen weken speelden de Rotterdammers gelijk tegen Ajax, PSV en FC Twente. Een nieuwe puntendeling lijkt ons zomaar weer te kunnen gebeuren.

WEDTIP
Een gelijkspel > 4.00

Waar kun je Feyenoord – AZ zien op tv?

De wedstrijd Feyenoord – AZ is zaterdagavond vanaf 21.00  uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!