Vrijdag werd er al strijd geleverd in de rechtbank, zondag gaan Feyenoord en FC Utrecht op het veld uitmaken wie er Europa in gaat. In de eigen Kuip zijn de Rotterdammers favoriet, maar FC Utrecht zal tot op het bot getergd zijn!

Feyenoord – FC Utrecht
Finale play-offs Eredivisie
23 mei 2021
12.15 uur, De Kuip, Rotterdam

Net als vorig jaar troffen FC Utrecht en de KNVB elkaar in de rechtbank. Toen vocht Utrecht het mislopen van Europees voetbal en het schrappen van de bekerfinale vanwege het vroegtijdig beƫindigen van de competitie aan, nu vanwege het verzetten van de finale van de play-offs. En opnieuw kreeg het nul op het rekest. Met de motivatie zal het bij FC Utrecht zondag wel goed zitten. Maar dat zal bij Feyenoord niet anders zijn. Voor de Rotterdammers is Europees voetbal van levensbelang en de ploeg lijkt net op tijd de juiste vorm te hebben gevonden. In de halve finale werd met speels gemak afgerekend met Sparta. Maar van FC Utrecht mag meer tegenstand worden verwacht. Wij denken dat de beslissing pas na de reguliere speeltijd zal vallen.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.60

Uiteraard had Steven Berghuis weer een belangrijk aandeel in die overwinning op Sparta. De aanvoerder van Feyenoord neemt zijn ploeg in de beslissende fase van het seizoen nadrukkelijk bij de hand. In de stadsderby benutte Berghuis een penalty en ook in de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk was de aanvaller trefzeker. Zijn totaal in alle competities komt daarmee op 20 doelpunten. Maar ook als aangever is Berghuis belangrijk. In de competitie leverde de international 12 keer een beslissende voorzet. Alleen Dusan Tadic tekende dit seizoen voor meer assists. Berghuis zal ongetwijfeld het seizoen bij Feyenoord met een goed gevoel willen afsluiten, voor hij met Oranje naar het EK gaat. Gebeurt dat opnieuw met een assist? Je verdubbelt er je inzet mee!

WEDTIP
Berghuis geeft een assist > 2.00

Niet alleen zal de motivatie bij beide teams aanwezig zijn, de spanning zal ook voelbaar zijn. FC Utrecht hunkert na de deceptie vorig seizoen naar een Europees avontuur en voor een club met de statuur van Feyenoord is Europees voetbal eigenlijk een must. De belangen zijn dus groot en dat is meestal niet bevorderlijk voor een doelpuntrijke wedstrijd. Doelpunten zijn de laatste weken toch al schaars bij FC Utrecht. In de laatste vijf wedstrijden maakten de Utrechters zelf slechts twee treffers en in die wedstrijden bleef de teller in totaal iedere keer onder de drie. Zondag weer?

WEDTIP
Aantal doelpunten onder 2.5 >2.21

Waar kun je Feyenoord – FC Utrecht zien op tv?

Feyenoord – FC Utrecht is zondagmiddag vanaf 12.15 uur te zien op ESPN. De uitzending begint om 11.45 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots