Voorspelling Feyenoord – FC Volendam: hoe verteert de koploper dit ’tussendoortje’?

Overzicht van de Kuip, stadion van Feyenoord in Rotterdam

Tussen het tweeluik met Shaktar Donetsk door en een week voor de Klassieker in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax zal de thuiswedstrijd tegen FC Volendam voor Feyenoord ongetwijfeld aanvoelen als een tussendoortje. En daar ligt dus ook de valkuil voor de koploper!

Feyenoord – FC Volendam
Eredivisie
12 maart 2023
20.00 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Dat bleek ook vorige week, toen de nummer zeventien van de Eredivisie FC Groningen op bezoek kwam. Feyenoord had een lastige reeks achter de rug in de Eredivisie, ontdeed zich in Friesland van SC Heerenveen in het bekertoernooi en maakte zich op voor achtste finales van de Europa League. Tussendoor verslikte de ploeg van Arne Slot zich bijna in Groningen, dat pas in de absolute slotfase capituleerde.

Feyenoord is dus gewaarschuwd voor het treffen met FC Volendam, maar de vraag is of een gewaarschuwde voetballer wel voor twee telt. Hoezeer Slot voor de wedstrijd ongetwijfeld zal hameren op scherpte zal die toch minder zijn dan bijvoorbeeld afgelopen donderdag op bezoek bij Shaktar. Of volgende week zondag tegen Ajax. Scoort Feyenoord net als tegen Groningen ook tegen Volendam niet in de eerste helft? Er staat een mooie quotering van 4.00 tegenover.

WEDTIP
1e helft aantal doelpunten Feyenoord -0,5 > 4.00

Vlak voor het duel met Shaktar donderdag viel Santiago Gimenez met een hamstringblessure uit. Een aderlating voor de Rotterdammers, zeker als de Mexicaan langer uit de roulatie gaat zijn. Dat is nog niet bekend, maar de technische staf zal voorzichtig met hem zijn. De verwachting is niet dat hij zondag zal spelen. Danilo verving Gimenez in Warschau en zal bij een nieuwe afwezigheid van zijn concurrent weer in de basis staan. De Braziliaan was tegen Shaktar heel dicht bij het eerste doelpunt voor Feyenoord. Lukt het hem tegen Volendam wel als eerste te scoren?

WEDTIP
Danilo maakt eerste doelpunt > 4.75

Waar kun je Feyenoord – FC Volendam zien op tv?

De wedstrijd tussen Feyenoord – FC Volendam is zondagavond vanaf 20.00 uur live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?