Voorspelling Feyenoord – Go Ahead Eagles: de kampioenswedstrijd!

Overzicht van de Kuip, stadion van Feyenoord in Rotterdam

Op de dag af zes jaar na het veroveren van de laatste landstitel kan Feyenoord zich opnieuw tot kampioen van Nederland kronen. Bij winst zondag op Go Ahead Eagles is de 16e titel uit de historie een feit. Stelt Feyenoord net als in 2017 de titel al vroeg veilig?

Feyenoord – Go Ahead Eagles
Eredivisie
14 mei 2023
16.45 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

In 2017 zat er duidelijk kampioensstress in de benen van de toenmalige Feyenoorders. Na achttien jaar kon de titel weer eens worden gewonnen en toen het eenmaal zover was leed de ploeg van Giovanni van Bronckhorst een smadelijke nederlaag bij Excelsior. De voorsprong van Feyenoord was groot genoeg om die klap op te kunnen vangen, waardoor er op 14 mei 2017 een nieuwe kans volgde in de eigen Kuip tegen Heracles. Al in de eerste minuut brak Dirk Kuyt de ban en toen diezelfde Kuyt elf minuten later voor de 2-0 tekende waren alle twijfels weg.

Het zal een scenario zijn waar Arne Slot exact zes jaar later voor zal tekenen. Twee vroege goals, waarna zijn ploeg de wedstrijd rustig uit kan spelen op weg naar het feestgedruis. Vroeg scoren lukt Feyenoord de laatste weken aardig in de Eredivisie. Vorige week scoorde Santiago Gimenez na negen minuten, een week eerder tekende Sebastian Szymanski na een kwartier voor de 1-0 tegen FC Utrecht en tegen Cambuur maakte Gimenez na zeventien minuten de openingstreffer. Maakt Feyenoord het zich ook nu weer makkelijk met een vroeg openingsdoelpunt?

WEDTIP
Feyenoord 1e doelpunt in minuut 1-15 > 2.25

De cijfers van Feyenoord dit seizoen zijn indrukwekkend. Slechts één keer verloren de Rotterdammers, in september 2022 op bezoek bij PSV. Dat betekent dat de ploeg van Slot al 26 competitiewedstrijden ongeslagen is. En de laatste keer dat Feyenoord niet won, thuis tegen PSV, dateert alweer van begin februari. Elf duels op rij wist de aanstaande kampioen te winnen. In negen van die elf wedstrijden scoorde Gimenez. De Mexicaanse spits vond zelfs in de laatste zeven wedstrijden iedere keer het net en hoewel Gimenez de eerste seizoenshelft vooral bankzitter was lonkt de topscorerstitel. Scoort de Mexicaan in de kampioenswedstrijd in beide helften? Je pakt er acht keer je inleg mee!

WEDTIP

PRICE BOOST: Gimenez scoort in beide helften > 8.00

 

Waar kun je Feyenoord – Go Ahead Eagles zien op tv?

De Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles is zondagmiddag vanaf 16.45 uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?