Voorspelling Feyenoord – Lazio Roma: alles of niets!

De Kuip - TOTO

Feyenoord had het nooit tot de laatste poulewedstrijd van de Europa League hoeven laten aankomen. Zonder het weggeven van (riante) voorsprongen en tegengoals in blessuretijd waren de Rotterdammers al zeker geweest van overwintering. Nu moet er hoe dan ook gewonnen worden van Lazio Roma om door de gaan in de Europa/Conference League.

Feyenoord – Lazio Roma
Poulefase Europa League
3 november 2022
18.45 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het is wisselvalligheid troef wat Feyenoord de laatste weken laat zien. Een 1-3 overwinning bij AZ werd opgevolgd door een remise tegen Fortuna Sittard (1-1). Ook in de Europa League gaat het alle kanten op. Zowel qua resultaten, als in wedstrijden zelf. Sturm Graz werd in De Kuip met 6-0 overklast. Maar in Oostenrijk had de formatie van Arne Slot de grootst mogelijke moeite om diezelfde club te verslaan, en ging het in blessuretijd zelfs met 1-0 onderuit. Of neem de uitwedstrijd bij Midtjylland. Feyenoord leidde bij rust comfortabel met 0-2. Vijf minuten voor tijd kwamen de Denen op gelijke hoogte waarmee er weer onnodig puntenverlies werd geleden. Moet de thuisploeg ook tegen Lazio tegentreffers incasseren in de slotfase?

WEDTIP
Lazio wint tweede helft > 3,15

Door al dat puntenverlies moet Feyenoord tegen Lazio Roma alle zeilen bijzetten. De Rotterdammers hebben zelf vijf punten, evenveel als Midtjylland. De Romeinen staan met acht punten op gelijke hoogte met Sturm Graz. Wil Feyenoord verder in de Europa League moet het van Lazio winnen met twee goals verschil, want het eerste onderlinge treffen eindigde in een 4-2 overwinning voor de Italianen. Bij andere resultaten is een derde plek mogelijk (vervolg in Conference League) en in het slechtste geval volledige uitschakeling. Eerlijk gezegd zien wij Feyenoord niet winnen van de nummer vijf van de Serie A. Onze voorspelling is een gelijkspel. Hopelijk is dat voldoende voor Europese overwintering.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,60

Waar kun je Feyenoord – Lazio Roma zien op tv?

De wedstrijd tussen Feyenoord en Lazio Roma is donderdagavond vanaf 18.45 uur live te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?