Voorspelling Feyenoord – NEC: winnen de Rotterdammers weer makkelijk?

De Kuip - TOTO

Twee weken nadat het affiche in de Eredivisie op het programma stond, staan Feyenoord en NEC opnieuw tegenover elkaar. Dit keer in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Kunnen de bezoekers voor een stunt zorgen of gaat Feyenoord zich melden in de kwartfinales?

Feyenoord – NEC
Achtste finale TOTO KNVB Beker
8 februari 2023
21.00 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Feyenoord won eind januari betrekkelijk eenvoudig met 2-0 van NEC, al werd het daarbij wel in het zadel geholpen door een sterk betwiste rode kaart voor Iván Márquez, vlak voor rust. De NEC-verdediger trok Santiago Giménez onderuit, veroorzaakte daarmee een strafschop en kreeg na inmenging van de VAR de rode kaart van scheidsrechter Edwin de Graaf. Orkun Kokcü schoot vanaf de stip de 2-0 binnen en de wedstrijd was beslist. Twee dagen later seponeerde de KNVB de rode kaart. Geen schorsing voor Márquez, maar het leed in de wedstrijd was natuurlijk al geschied.

Twee weken later krijgt NEC dus kans op revanche, maar op basis van de laatste duels van de Nijmegenaren lijkt een stunt ver weg. Na de nederlaag in de Kuip speelde NEC thuis gelijk tegen Sparta en verloor het afgelopen weekend kansloos bij Go Ahead Eagles. In Deventer lukte het de ploeg van Rogier Meijer niet één keer tussen de palen te schieten. Voor Feyenoord was de zege op NEC eind vorige maand de enige zege in de laatste vier wedstrijden. De andere drie wedstrijden eindigde gelijk, maar de tegenstanders waren in die duels van formaat: Ajax, FC Twente en PSV. De Rotterdammers zijn voor ons uitgesproken favoriet voor een plek in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker.

WEDTIP
Feyenoord wint met handicap -1.0 > 1.90

Tegen PSV afgelopen weekend was Alireza Jahanbahksh de gevierde man aan Rotterdamse zijde. De Iraanse aanvaller herstelde hoogstpersoonlijk de schade bij een 2-0 achterstand en sleepte met twee doelpunten een gelijkspel uit het vuur. Dat deed Jahanbahksh als invaller en de kans is groot dat hij door zijn succesvolle invalbeurt tegen NEC woensdag in de basis start. Scoort de aanvaller en wint Feyenoord met 1-0, 2-0 of 3-0? Dan kun jij acht keer je inleg pakken!

WEDTIP
Jahanbahksh scoort en wint met 1-0, 2-0 of 3-0 > 8.00

Waar kun je Feyenoord – NEC zien op tv?

De wedstrijd tussen Feyenoord en NEC is woensdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?