Voorspelling Feyenoord – Shakhtar: unieke prestatie lonkt voor de Rotterdammers!

De Kuip - TOTO

Feyenoord deed zichzelf tekort in Polen vorige week, in de heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League. De Rotterdammers waren heer en meester tegen Shakthar Donetsk, maar mochten uiteindelijk de handen dichtknijpen met een gelijkspel. Maakt Feyenoord het karwei donderdag in eigen huis af?

Feyenoord – Shakhtar Donetsk
Achtste finale Europa League
16 maart 2023
18.45 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het is een week om van te smullen voor Feyenoord. Eerst is er die return tegen Shakthar, zondag wacht in Amsterdam een rechtstreeks duel met Ajax om de koppositie. En misschien wel om de landstitel. Maar trainer Arne Slot zal ervoor waken dat de Klassieker zijn schaduw niet al te ver vooruitwerpt. Na de finaleplaats in de Conference League vorig jaar kan Feyenoord opnieuw ver komen in een Europees toernooi. En dat is redelijk uniek. De laatste keer dat Feyenoord twee jaar op rij de kwartfinales haalde van een Europees toernooi was midden jaren ’90.

Feyenoord doet de laatste weken vooral zaken in de tweede helft. Tegen Shakthar maakte de Stadionclub in de 88e minuut gelijk, tegen FC Groningen en FC Volendam werd in de slotfase een moeizame overwinning over de streep getrokken en in het bekerduel tegen Heerenveen werd het enige doelpunt ook in het laatste kwartier gemaakt. Het gaat nooit vanzelf bij Feyenoord, maar tikken de mannen van Slot het niveau van de heenwedstrijd aan, dan verwachten we Nederlands succes. Waarschijnlijk vormgegeven in het laatste gedeelte van de wedstrijd.

WEDTIP
Helft met meeste goals Feyenoord = 2e helft > 2.19

Vlak voor het duel met Shakthar viel Santiago Gimenez geblesseerd weg. Een domper voor Slot, die het diens vervanger Danilo goed zag doen, maar niet voor niets won de Mexicaan de concurrentiestrijd van de Braziliaan. Tegen Volendam keerde Gimenez gewoon weer terug in de basis. Met een doelpunt en een assist was de spits meteen weer van grote waarde. Wordt het donderdag de avond van Gimenez? Tegenover twee doelpunten van de Mexicaan staat een lekkere quotering van 9.50!

WEDTIP
Gimenez scoort twee keer over meer > 9.50

Waar kun je Feyenoord – Shakhtar Donetsk zien op tv?

De wedstrijd tussen Feyenoord en Shakhtar is donderdagavond vanaf 18.45 uur live te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?