In de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal een Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta. Voor de één een laatste vangnet, voor de ander een heerlijk toetje. Wie blijft in de strijd voor een ticket voor de Conference League?

Feyenoord – Sparta
Play-offs Eredivisie
19 mei 2021
21.00 uur, De Kuip, Rotterdam

Want daar is het allemaal om te doen in deze nacompetitie: een plaats in de tweede voorronde van het nieuwe derde Europese toernooi. Een toernooi dat in Rotterdam-Zuid nog niet zo tot de verbeelding zal spreken, maar in Spangen des te meer. Sparta kan zich voor het eerst sinds 1985 plaatsen voor Europees voetbal en de ploeg van Henk Fräser is in de winning mood. De play-off plaats dankt het vooral aan een ijzersterke reeks aan het einde van het seizoen. Sparta verloor slechts één van de laatste elf wedstrijden en van de laatste vijf duels werden er vier gewonnen. Ongekende cijfers voor een ploeg die voor het seizoen nog bij de degradatiekandidaten gerekend werd. Verliest Sparta woensdag opnieuw niet?

WEDTIP
Dubbele kans gelijkspel of Sparta wint > 2.16

Feyenoord won zondag met 3-0 van RKC en boekte daarmee na vier wedstrijden zonder zege eindelijk weer eens een overwinning. Grote man bij de Rotterdammers was niet voor het eerst dit seizoen Steven Berghuis. De aanvoerder leverde de assist bij de openingstreffer en tekende zelf voor de 3-0. Met 18 doelpunten en 12 assists eindigde Berghuis vlak achter Dusan Tadic als meest waardevolle speler van de Eredivisie. Bij Sparta werd Lennart Thy MVP. De Duitser scoorde 14 keer en gaf 3 assists. Voor doelpunten in de halve finale van de play-offs kijken we dan ook naar de topscorers van beide teams. Scoren Berghuis en Thy, dan levert je dat 7,5 keer je inleg op!

WEDTIP
Berghuis en Thy scoren > 7.50

Waar kun je Feyenoord – Sparta zien op tv?

Feyenoord – Sparta is woensdag vanaf 21.00 uur live te zien op ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots