Er leek een vloek op de rusten, maar eindelijk is het Manchester City gelukt de Champions League-finale te bereiken. De Premier League-kampioen is direct de favoriet in het Engelse onderonsje met Chelsea, dat twee keer eerder (één keer winst) in de eindstrijd stond. Gaan The Citizens die favorietenrol ook waarmaken?

Manchester City – Chelsea
Finale Champions League
29 mei 2021
21.00 uur, Estádio do Dragão, Porto (Por)

Sinds Manchester City in 2008 in handen kwam van de sjeiks is het grote doel altijd geweest om de Champions League te winnen. Die missie strandde elk seizoen voortijdig. Drie keer bleek de achtste finale het eindstadion, drie maal de kwartfinale en slechts één keer de halve finale. De ploeg van Pep Guardiola kende dit keer een nagenoeg vlekkeloze ‘road to the final’. Van de twaalf wedstrijden werden er maar liefst elf in winst omgezet. Opvallend is dat City nooit meer dan drie keer per duel scoorde. Gebeurt dat ook in de finale niet?

WEDTIP
Manchester City scoort 2 of 3 keer > 2,18

In tegenstelling tot City zagen weinigen een finaleplek voor Chelsea aankomen. De formatie van Thomas Tuchel deed in de Premier League geen moment mee om de titel. Het veroveren van een Champions League-ticket was tot de laatste speeldag zelfs onzeker. Desondanks zal Chelsea de confrontatie met City met vertrouwen tegemoet zien. Wat van de laatste vier duels tussen beiden (alle competities) wonnen de Londenaren er drie, waaronder nog vrij recent in de Premier League en de halve finale van de FA Cup. Winnen zien we Chelsea zaterdag niet doen, maar minimaal een goal moet er wel inzitten voor de Champions League-winnaar van 2012.

WEDTIP
Manchester City wint met 2-1 > 7,90

Onze derde en laatste wedtip is een lekkere combinatie van drie spelers die het niveau van City dit seizoen behoorlijk opkrikten: Phil Foden, Kevin De Bruyne en Ilkay Gündogan. Samen waren zij goed voor 43 goals en 33 assist in alle competities. Als Foden in de finale afmaker wordt na een assist van De Bruyne of Gündogan kan jij vier keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Foden scoort uit assist van De Bruyne of Gündogan > 4,00

Waar kun je de Champions League-finale zien op tv?

Manchester City – Chelsea wordt zaterdag uitgezonden op SBS6 en Ziggo Sport Select. Op beide zenders begint de voorbeschouwing om 20.30 uur. De aftrap is om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots