Wie mag zich woensdagavond kronen tot twaalfde winnaar van de Europa League? Het ‘grote’ Manchester United is de favoriet tegen het ‘kleine’ Villarreal. Aan de hand van onze voorspellingen hebben we een paar fijne wedtips voor je uitgezocht mét een Nederlands tintje!

Villarreal – Manchester United
Finale Europa League
26 mei 2021
21.00 uur, Stadion Energa Gdańsk (Pol)

Manchester United beleefde een aardig seizoen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjær deed lang mee om de landstitel, die uiteindelijk naar stadsgenoot City ging. In de Champions League werd United in de poule derde, waarna het in de Europa League instroomde. De route naar de finale was geen eenvoudige. Via onder meer AC Milan (achtste finale) en AS Roma (halve finale) bereikten The Red Devils de eindstrijd. Iemand die daar een grote bijdrage aan had, was Edinson Cavani. De Uruguayaan nam in de ontmoetingen met Roma maar liefst vier goals voor zijn rekening. Vind de 34-jarige spits woensdag weer het net?

WEDTIP
Cavani scoort en wint met 1-0, 2-0 of 2-1 > 5,50

Onze voorspelling is dus dat United een minieme zege boekt. Wij verwachten namelijk wel het nodige tegengas van Villarreal. De formatie van drievoudig Europa League-winnaar Unai Emery was er dit toernooi vanaf de groepsfase bij. Daarin verloren de Spanjaarden geen enkele wedstrijd. Een van de belangrijkste schakels van Villarreal was Gerard Moreno. De Spaans international nam zes goals voor zijn rekening. Is hij ook in de finale succesvol mét ook een scorende Cavani, dan hebben we een fijne Price Boost voor je!

WEDTIP
Cavani en Gerard scoren > was 8,00, nu 9,50

Krijgen we nog Nederlandse inbreng in de finale? Donny van de Beek beleeft bepaald geen geweldig debuutseizoen bij Manchester United. Zijn optredens zijn vaak beperkt tot invalbeurten. Wij verwachten dat Solskjær hem in deze finale wel speeltijd gunt, ongeacht het verloop van de wedstrijd. Scoren deed Van de Beek dit seizoen pas één keer in alle competities. Kan de Oranje-international verrassen met een tweede treffer?

WEDTIP
Van de Beek scoort, wint en beide teams scoren > 12,00

Waar kun je de Europa League-finale zien op tv?

Villarreal – Manchester United wordt woensdag uitgezonden op RTL7 en ESPN 2. Op beide zenders begint de voorbeschouwing om 20.00 uur. De aftrap is om 21.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots