Voorspelling Excelsior – ADO Den Haag: zet Residentieclub eerste stap naar Eredivisie?

Nog twee wedstrijden is Excelsior of ADO Den Haag verwijderd van promotie naar de Eredivisie. De Rotterdammers eindigden in de Keuken Kampioen Divisie slechts één punt onder ADO. Je zou dus kunnen stellen dat beiden aan elkaar gewaagd zijn. Of valt er toch een favoriet aan te wijzen? Check het in onze voorspellingen en wedtips!

Excelsior – ADO Den Haag
Finale Keuken Kampioen play-offs
24 mei 2022
20.00 uur, Van Donge & De Roo Stadion, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Weinigen hadden voorspeld dat Excelsior en ADO Den Haag tot het laatste moment zouden strijden om een plekje in de Eredivisie. De Kralingers werden vorig seizoen negende in de Keuken Kampioen Divisie, en miste daardoor de play-offs. De Hagenaars degradeerde afgelopen jaargang vrij kansloos uit de Eredivisie. Een ’tussenjaar’ lag in het verschiet, maar de ploeg van Giovanni Franken stond bij de eindafrekening op een knappe vierde plaats (zelfs met puntenaftrek). Excelsior werd zesde met maar één punt minder dan ADO. Toch denken wij dat het niet zo spannend wordt als de ranglijst doet aangeven. Excelsior lukt het namelijk zelden om ADO in eigen huis te verslaan. De laatste acht edities van deze wedstrijd leverden maar liefst zeven Haagse zeges op en een gelijkspel. Een hele lekkere quotering voor een overwinning van de Residentieclub!

WEDTIP
ADO Den Haag wint > 3,40

Twee mannen die een groot aandeel hebben in de goede prestaties van Excelsior en ADO zijn respectievelijk Thijs Dallinga en Thomas Verheijdt. De spits van de Rotterdammers maakte er in het reguliere seizoen 32, waarmee hij topscorer werd. Ook in de play-offs heeft Dallinga er alweer drie inliggen. Met 30 goals deed Verheijdt het niet veel slechter. In de eerste ronde van de play-offs tegen NAC moest hij nog geblesseerd toekijken. In het tweeluik met FC Eindhoven nam Verheijdt twee treffers voor zijn rekening. Denk jij dat beide goalgetters dinsdag weer tot scoren komen? Zet dan in op deze Betbuilder!

WEDTIP
Betbuilder: Dallinga en Verheijdt scoren > 5,00

Waar kun je Excelsior – ADO Den Haag zien op tv?

De play-off wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag is dinsdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!