Voorspelling TOTO KNVB Bekerfinale: neemt Ajax revanche op PSV?

TOTO KNVB Beker

Net als vorig jaar gaat de finale van de TOTO KNVB Beker tussen Ajax en PSV. In 2022 wonnen de Eindhovenaren met 2-1. De ploeg van trainer John Heitinga zint dus op revanche. Maar of dat realistisch is? PSV won dit seizoen al drie keer van Ajax, waaronder afgelopen weekend (3-0). Of kunnen de Amsterdammers zich oprichten? Lees hier onze voorspellingen en wedtips voor de TOTO KNVB Bekerfinale!

Ajax – PSV
Finale TOTO KNVB Beker
30 april 2023
18.00 uur, De Kuip, Rotterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Dat Ajax dit seizoen nog in de race is voor een prijs mag een klein wonder genoemd worden. De Amsterdammers draaiden een van de minste jaren in tijden. De eerste tekenen daarvoor waren eind juli al zichtbaar, toen Ajax in eigen huis met 3-5 van PSV verloor in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Maar toen onder leiding van de nieuwe trainer Alfred Schreuder de Eredivisie van start ging, maakte het kleine beetje negativisme – dat ook al was ontstaan door de magere transferzomer – plaats voor optimisme. Van de eerste elf competitiewedstrijden won Ajax er negen. Rondom de jaarwisseling kantelde het sentiment weer volledig. De regerend landskampioen werd roemloos uitgeschakeld in de Champions League. In de Eredivisie zette Ajax een reeks neer van zeven duels zonder zege. Het kostte Schreuder de kop. Onder zijn opvolger Heitinga kenden de Amsterdammers een korte opleving, maar de harde feiten zijn dat Ajax kansloos van Union Berlin verloor in de Europa League en dat een nieuwe landstitel, door onder meer nederlagen tegen Feyenoord en PSV, steeds verder uit zicht raakte. Het winnen van de TOTO KNVB Beker is louter een pleister op de wonden. Wij denken alleen niet dat de 20-voudig bekerwinnaar het PSV serieus lastig kan maken. Als de Brabanders aan het langste eind trekken, kun jij bijna drie keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
PSV wint > 2,80

Trefzeker

Ondanks dat het spel niet altijd even goed is, is PSV wel in vorm. De laatste nederlaag in de Eredivisie dateert alweer van 24 januari. In theorie kunnen de mannen van trainer Ruud van Nistelrooij zelfs nog landskampioen worden, maar het gat van acht punten naar koploper Feyenoord lijkt onoverbrugbaar. PSV liet het eerder dit seizoen teveel afweten om een serieuze gooi te kunnen doen naar de titel. Aan het aantal gemaakte goals ligt het niet. De ploeg uit Eindhoven is het meest trefzeker van de hele Eredivisie: 81 doelpunten. Kijken we naar de laatste vier competitieduels, dan zien we dat PSV daarin telkens minimaal drie keer scoorde. Lukt dat zondag ook, dan staat daar een fijne quotering van 4,00 tegenover.

WEDTIP
PSV scoort Over 2,5 goal > 4,00

Veel scorende spits 

Mede door verschillende blessures was jaargang ‘22/’23 lang niet het seizoen van Luuk de Jong. Sinds het begin van deze maand heeft de PSV-spits de smaak opeens te pakken. Tegen NEC, Excelsior, FC Volendam en Ajax maakte de aanvaller maar liefst zes treffers. En veelal waren het geen onbelangrijke doelpunten. In al die wedstrijden maakte De Jong de openingsgoal. Laten wij daarvoor nou net een interessante Price Boost hebben!

WEDTIP
Price Boost: De Jong scoort eerste goal > 8,00

Waar kun je Ajax – PSV zien op tv?

De bekerfinale tussen Ajax en PSV is zondag vanaf 18.00 uur te zien op ESPN 1 (open kanaal).

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?