De kille cijfers na het duel tegen Denemarken zijn dat Finland drie punten heeft en bij het debuut op een groot toernooi de achtste finales kan ruiken. Verliezen de Finnen niet van Rusland, dan is een plek bij de laatste 16 wel zeker.

Finland – Rusland
Groep B EK 2020
16 juni 2021
15.00 uur, Krestovskistadion, St. Petersburg (RUS)

Bekijk het speelschema van groep B

Speel mee!

In Finland zullen ze met gemengde gevoelens naar die kille cijfers kijken. Het zal altijd de vraag blijven wat er was gebeurd zonder het zo dramatische voorval met Christian Eriksen. Maar feit is dat de eerste wedstrijd op een groot toernooi is gewonnen en dat is in het huidige systeem – waarbij de vier beste nummers drie zich ook plaatsen voor de achtste finales – bijna een garantie voor een plek in de knock-outfase. Maar er lonkt meer voor de Finnen. Tegenstander woensdag is Rusland, dat in de eerste wedstrijd niets in te brengen had tegen België en blij mocht zijn dat de Belgen ogenschijnlijk met de handrem erop speelden. De Russen zijn zwaar favoriet tegen Finland, maar op basis van dat optreden tegen België is dat niet helemaal terecht. Verliezen de Finnen niet, dan zijn ze zeker van de achtste finales en lonkt zelfs de tweede plaats. En jij kan daarmee je inleg verdubbelen!

WEDTIP
Dubbele kans Finland of gelijkspel > 2.17

Wel denken we dat de Russen iets vaker voor het vijandelijke doel gaan komen dan dat ze tegen België kwamen. De Belgische doelman Thibaut Courtois hoefde maar één keer handelend op te treden op een inzet van een Rus. De Finnen staat niet echt bekend om hun aanvallende spel en zullen ook tegen Rusland de bal aan de tegenstander willen laten. We rekenen dus op meer schoten op doel dan tegen België het geval was. Spits van dienst bij de Russen is Artjom Dzuyba. De aanvaller van Zenit St. Petersburg speelt een thuiswedstrijd en maakte op het WK in eigen land twee jaar geleden drie treffers. Dzuyba zal na de matige vertoning tegen de Belgen gebrand zijn op eerherstel. Komt hij tot minstens drie schoten op doel? Je pakt er 5,5 keer je inleg mee!

WEDTIP
Dzuyba meer dan 2 schoten op doel > 5.50

Waar kun je Finland – Rusland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Finland – Rusland is woensdagmiddag vanaf 15.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 14.30 uur.

Voorspelling groep B

Lees ook onze voorspelling voor groep B.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots