De Eredivisie dendert deze weken met volle kracht door met deze midweek een alweer de zesde speelronde. Na de nederlaag van PSV thuis tegen Feyenoord is Ajax de nieuwe koploper en de lijstaanvoerder trekt dinsdag naar Sittard voor de uitwedstrijd tegen Fortuna!

Fortuna Sittard – Ajax
Eredivisie
21 augustus 2021
18.45 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

14 doelpunten maken in een week die met een beetje goede wil als eerste week van de waarheid kon worden bestempeld, je zou het logisch kunnen vinden. Ajax scoorde er vijf tegen Sporting Lissabon en negen tegen Cambuur. Daarmee kwam het doelsaldo van de Amsterdammers na vijf wedstrijden op 22 voor en één tegen. Dinsdag trekt de aanvalsmachine van Erik ten Hag dus naar Fortuna Sittard en gezien de recente uitslagen zal het bij de Limburgers alarmfase 1 zijn.

Maar op verplaatsing in de Eredivisie zijn de Amsterdammers doorgaans niet zo op schot. Natuurlijk, er was die onwerkelijke 0-13 bij VVV, maar in de 17 uitwedstrijden vorig seizoen slaagde Ajax er maar drie keer in meer dan drie treffers te maken. En die trend zet zich dit seizoen voort. De 0-2 zege bij het kwakkelende PEC Zwolle mocht mager worden genoemd en in Enschede werden tegen FC Twente zelfs punten gemorst (1-1). Sinds de terugkeer van Fortuna in de Eredivisie werd het 0-2 en 1-2 en wij gaan ook dit jaar voor een relatief kleine zege, met marge!

WEDTIP
Ajax wint met 1-2, 1-3 of 1-4 > 3.65

Dat Ajax gaat scoren, lijkt ons onvermijdelijk. Op 4 oktober 2020, bijna een jaar geleden, bleven de Amsterdammers voor het laatst in eredivisieverband verstoken van een doelpunt, toen met 1-0 verloren werd bij FC Groningen. Opvallend tijdens de monsterzege op Cambuur was dat acht verschillende Ajacieden het net vonden. Spits Sébastien Haller was er daar eentje van. Daarmee blijft de Fransman 1-op-1 lopen in de Eredivisie. Ajax zal tegen Fortuna idealiter vroeg zaken willen doen om de wedstrijd vervolgens professioneel uit te voetballen. Een snelle goal is dus gewenst. Doet Haller het in de eerste tien minuten al voor de koploper? Je pakt er tien keer je inleg mee!

WEDTIP
Haller scoort in eerste tien minuten > 10.00

Waar kun je Fortuna Sittard – Ajax zien op tv?

De wedstrijd Fortuna Sittard – Ajax is dinsdagavond vanaf 18.45 uur live te zien bij ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots