Voorspelling Frankrijk – Polen: zijn de Polen kansloos tegen de regerend wereldkampioen?

Frankrijk - Polen | TOTO

Op een zinderende slotdag van de groepsfase verzekerde Polen zich van een ticket voor de achtste finales. Daarin neemt de ploeg rondom Robert Lewandowski het op tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. Hoe groot zijn de kansen van de Polen?

Frankrijk – Polen
Achtste finale WK 2022
4 december 2022
16.00 uur,
Al Thumama Stadion, Doha

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Op papier natuurlijk niet groot, en lijkt de winnaar van deze achtste finale al wel bekend. Niet voor niets is de quotering voor een overwinning van Frankrijk slechts 1.29. Maar we hebben dit toernooi al veel gekke dingen gezien. De Fransen die van Tunesië verliezen, bijvoorbeeld. Daarvan zullen de odds ongeveer van gelijke strekking zijn geweest. Maar het grote verschil is natuurlijk dat Frankrijk voor die laatste groepswedstrijd tegen Tunesië al zeker was van de volgende ronde en groepswinst ook nauwelijks nog kon ontgaan. En Didier Deschamps daarom negen wijzigingen doorvoerde ten opzichte van het duel tegen de Denen.

Zo begonnen Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Olivier Giroud en Ousmane Dembélé op de bank. Het B-elftal greep zijn kans allerminst. Misschien had Deschamps gehoopt zijn A-spelers niet in te hoeven brengen, maar van bovengenoemde namen bleef alleen Giroud negentig minuten wissel. Tegen Tunesië zullen de sterspelers natuurlijk weer allemaal spelen en dan denken we dat Frankrijk een maatje te groot is voor de Polen. Giroud en Mbappé zijn samen verantwoordelijk voor vijf van de zes Franse doelpunten dit WK. Scoren ze beiden ook zondag weer?

WEDTIP
Olivier Giroud & Kylian Mbappé scoren > 4.60

Bij Polen is Lewandowski natuurlijk de man om naar uit te kijken. Tegen Mexico verzuimde de spits van FC Barcelona zijn land een uitstekende dienst te bewijzen door een strafschop te missen. Het duel eindigde mede daardoor in 0-0. Maar tegen Saudi-Arabië was Lewandowski wel trefzeker. Zijn 2-0 besliste de wedstrijd en door die zege kwalificeerde Polen zich uiteindelijk.

Tegen Argentinië kwam de beste speler van het vorige seizoen er niet aan te pas. Ook tegen Frankrijk zal Lewandowski een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan. Van Polen verwachten we geen aanvallend voetbal zoals de spits dat van Barcelona en voorheen Bayern München kent. Maar krijgen de Polen een strafschop, dan weten we zeker wie er achter de bal gaat staan. En voor een benutte penalty van Lewandowski krijg je liefst 17 keer je inleg!

WEDTIP
Robert Lewandowski benut een penalty > 17.00

Waar kun je Frankrijk – Polen zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Frankrijk tegen Polen is zondagmiddag vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?