Bij Italië – Oostenrijk en Nederland – Tsjechië zagen we dat het absoluut geen uitgemaakte zaak was dat de favoriet wel even won. Frankrijk, dat eigenlijk aan haar stand verplicht is Zwitserland te verslaan, is dus gewaarschuwd. Wij voorspellen dat de wereldkampioen het ook niet makkelijk gaat krijgen!

Frankrijk – Zwitserland
Achtste finale EK
28 juni 2021
21.00 uur, Arena Națională, Boekarest (Roe)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Echt overtuigen doet Frankrijk nog niet tijdens dit EK. Na een nipte zege op Duitsland volgde een verrassend gelijkspel tegen Hongarije. Ondanks dat Portugal De Haantjes de laatste poulewedstrijd op 2-2 hielden, werd Frankrijk toch groepswinnaar met als gevolg dat het de nummer drie van poule A treft: Zwitserland. Net als de Fransen zijn ook de Zwitsers niet in hun allerbeste doen. Tegen Wales werd het 1-1, gevolgd door een 3-0 nederlaag tegen Italië. Tegen het uitermate zwakke Turkije won de formatie van bondscoach Vladimir Petković wel, waarmee de achtste finale een feit was. Kortom, het wordt een duel tussen twee ploegen die niet overlopen van zelfvertrouwen. De kwaliteit van Frankrijk gaat volgens ons de doorslag geven. Een nipte overwinning.

WEDTIP
Frankrijk wint met één goal verschil > 3,30

Waar kun je Frankrijk – Zwitserland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Frankrijk – Zwitserland is maandagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots