Voorspelling GP van Singapore: hoe kan Verstappen nu al de wereldtitel pakken?

Singapore Marina Bay Street Circuit - TOTO

Dát Max Verstappen dit seizoen opnieuw wereldkampioen gaat worden, is wel een zekerheid. De vraag is alleen nog wanneer. Zondag krijgt de Nederlander zijn eerste kans bij de Grand Prix van Singapore. Bij welke resultaten Verstappen wereldkampioen wordt én de kansen daarop lees je in onze voorbeschouwing!

Grand Prix van Singapore
30 september – 2 oktober 2022
Marina Bay Street Circuit
Starttijd kwalificatie: zaterdag 1 oktober 15.00 uur
Starttijd race: zondag 2 oktober 14.00 uur

Bekijk de Formule 1 wedstrijdkalender 2022

Quoteringen TOTO
Winst Max Verstappen > 1.49
Winst Charles Leclerc > 5.80
Winst Lewis Hamilton > 11.25

Wie wint volgens jou deze race?

 

Een record gaat het niet opleveren als Verstappen zondag op het Marina Bay Street Circuit de WK-titel in de wacht sleept. De vroegste wereldkampioen blijft ook na dit seizoen Michael Schumacher, die twintig jaar geleden met nog zes races te gaan de titel pakte. Maar met nog vijf races op de kalender gaat een eventueel kampioenschap van Verstappen komend weekend zeker de boeken in als een van de vroegste ooit. Het zegt alles over de overmacht van de Red Bull-coureur dit seizoen, die na onder andere vijf overwinningen op rij nog wel op koers ligt voor een ander record: meeste overwinningen in één seizoen.

Het circuit

In 2008 streek het Formule 1-circus voor het eerst neer op het Marina Bay Street Circuit. De baan is ruim vijf kilometer lang en voert dwars door het centrum van de stadsstaat en langs de Marina Bay. Het decor doet daardoor sterk denken aan het circuit van Monaco en net als in het prinsendom levert dat regelmatig spektakel op. Sinds de eerste editie in 2008 is bij iedere Grand Prix van Singapore een safety-car noodzakelijk geweest, een unicum. De baan telt 23 bochten en vraagt veel behendigheid van de coureurs. De afgelopen twee jaar werd de race niet verreden vanwege corona, de laatste winnaar was in 2019 Sebastian Vettel.

Wanneer is Verstappen wereldkampioen?

Voor Verstappen zondag een mogelijkheid weer een grand prix van zijn lijstje te schrappen van races die hij nog nooit won. Zijn beste klassering tot nu is een tweede plaats in 2018, een jaar later werd hij derde. Komende race is de Limburger topfavoriet. De RB18 is met afstand de beste auto en met de behendigheid van Verstappen zit het wel goed, zo heeft hij meermaals bewezen. En dat brengt ons bij de actualiteit. Hoe kan Verstappen in Singapore zijn tweede wereldtitel al veiligstellen? Om te beginnen moet de Nederlander winnen. Lukt dat, dan is hij wereldkampioen als:

  • hij de snelste raceronde rijdt, Leclerc niet hoger dan P8 finisht én Perez niet hoger dan P4
  • hij de snelste raceronde niet rijdt, Leclerc niet hoger dan P9 finisht én Perez niet hoger dan P5 zonder snelste raceronde

Een hoop mitsen en maren dus, maar de kans is op een grillig stratencircuit zeker aanwezig dat Verstappen direct bij zijn eerste kans de wereldtitel al veiligstelt. Gelet op het recente malheur bij Ferrari sluiten we een uitvalbeurt van Leclerc bijvoorbeeld niet uit.

Voorspelling TOTO

Maar de concurrentie komt voor Verstappen zondag misschien wel uit een andere hoek. Mercedes liet de laatste races duidelijk verbetering zien ten opzichte van eerdere fases dit seizoen. Het Marina Bay Street Circuit lijkt bij uitstek geschikt voor een zege voor de Engelsen en voor Verstappen geldt dat het binnenslepen van de wereldtitel ook in een van de volgende races nog kan. Een verschil in benadering, die Mercedes de overwinning wel eens op zou kunnen leveren. Dan moeten Lewis Hamilton en George Russell wel van zeer goeden huize komen. Verstappen is voor ons de absolute favoriet voor de zege, maar wie een gokje wil wagen moet daarvoor bij Mercedes zijn!

Wedtips TOTO

Hamilton wint > 11.25

Russell wint > 16.00

Mercedes winnende constructeur > 7.45

 

Red Mijn Bet: Gratis Weddenschap als Verstappen niet finisht

Als jij inzet op de wedoptie ‘Verstappen wint de race’? hebben wij dit hele seizoen een speciale actie. Haalt hij de finish niet, dan krijg je je inleg terug als Gratis Weddenschap!

Lees meer

 

Waar kun je de GP van Singapore zien op tv?

De Grand Prix van Singapore is zondag 2 oktober vanaf 14.00 uur te zien op ViaPlay. Ook de andere sessies zijn te zien bij de streamingsdienst.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN EN WIN HOE WERKT HET?