Op vrijdag 11 juni begint met de wedstrijd Turkije – Italië het EK 2020. Tot die tijd blikt TOTO iedere dag vooruit op het toernooi. Met vandaag een voorbeschouwing op groep B, de poule met een van de toernooifavorieten België.

Landen poule B EK 2020

  • België
  • Denemarken
  • Finland
  • Rusland

Speelsteden: Kopenhagen (Parken) en St. Petersburg (Krestovskistadion)

Bekijk het speelschema van groep B

België beschikt nog altijd over een gouden generatie, met spelers als Kevin de Bruyne, Eden Hazard en natuurlijk topschutter Romelu Lukaku. Het is voor dit team waarschijnlijk wel de laatste kans om echt een hoofdprijs te pakken. Want voor mannen die al jaren het geraamte van de Rode Duivels vormen, zoals Jan Vertonghen en Dries Mertens, is dit EK zo goed als zeker hun laatste kunstje. De huidige nummer één van de FIFA-ranking was voor Euro 2016 al een van de grootste kanshebbers op de eindzege, maar in Frankrijk lieten onze zuiderburen zich in de kwartfinale verrassen door Wales. Bij het WK in 2018 werd een bronzen medaille behaald. Wordt het nu goud? Met een quotering van 6,85 wordt België na Frankrijk en Engeland als belangrijkste titelkandidaat gezien.

België is natuurlijk de te kloppen ploeg in groep B, ook al trof het bij de loting met Denemarken, Rusland en ook Finland stugge tegenstanders. België leed sinds de verloren halve finale op het WK van 2018 in 21 wedstrijden slechts één nederlaag en zal zich normaal gesproken wel plaatsen voor de achtste finales. Denemarken, de winnaar van 1992, wist zich vier jaar geleden niet te plaatsen voor het EK en keert na afwezigheid van één toernooi weer terug. De Denen lijken wel de beste papieren te hebben voor het tweede directe ticket voor de tweede ronde. Tijdens de laatste interlandperiode in maart wonnen Denemarken drie WK-kwalificatieduels met doelcijfers 14 voor en 0 tegen.

Voor Rusland lijkt op papier plek drie het hoogst haalbare. Die derde plaats zou afhankelijk van het aantal punten ook recht kunnen geven op de achtste finales. De vier beste nummers drie gaan door naar de volgende ronde. Rusland won op het vorige EK geen enkele wedstrijd en werd in de groepsfase al uitgeschakeld. Finland maakt zijn debuut op een groot voetbaltoernooi en lijkt de zwakste ploeg in groep B. Maar dat de Finnen niet te onderschatten zijn, bewezen ze eind vorig jaar. Met een 0-2 zege in het Stade de France bracht Finland regerend wereldkampioen Frankrijk zijn eerste thuisnederlaag in ruim twee jaar tijd toe.

Voorspelling groep B

De vraag is vooral, wie plaatst zich achter groepswinnaar België voor de achtste finales? Als nummer 10 van de FIFA-ranking zou Denemarken best eens als nummer twee door kunnen gaan, maar wij geloven wel in een stuntje. Wij voorspellen Rusland als tweede in deze groep. Denemarken gaat wel door, maar dan als beste nummer drie. Finland zien wij wel punten pakken, maar het wordt toch een laatste plaats.

Voorspellingen andere groepen

Lees ook onder voorspellingen voor groep A, groep C en groep D.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots