Op vrijdag 11 juni begint met de wedstrijd Turkije – Italië het EK 2020. Tot die tijd blikt TOTO iedere dag vooruit op het toernooi. Met vandaag een voorbeschouwing op groep D, de poule met een van de grote EK-favorieten Engeland en WK-finalist Kroatië.

Landen poule D EK 2020

  • Engeland
  • Kroatië
  • Tsjechië
  • Schotland

Speelsteden: Londen (Wembley) en Glasgow (Hampden Park)

Bekijk het speelschema van groep D

Engeland en eindtoernooien. Dat was tot een aantal jaar geleden niet zo’n hele succesvolle combinatie. Zo werden de Engelsen bij het vorige EK nog door Wales uitgeschakeld in de achtste finale. Maar bij het WK van 2018 bereikte de ploeg van bondscoach Gareth Southgate knap de halve finale. Een prestatie die Engeland minimaal wil evenaren deze zomer. Met spelers als Harry Kane, Phil Foden, Mason Mount en de pas 17-jarige Jude Bellingham is het potentieel groot. Met het op een na jongste team van dit EK, kan dit Engeland ook nog jaren mee. The Three Lions zijn na Frankrijk de grootste favoriet voor de eindzege met een quotering van 5,95.

Als topfavoriet voor de eindzege dit EK is Engeland natuurlijk ook de grote favoriet voor winst in groep D. Maar met Kroatië treft het wel de verliezend WK-finalist van 2018 en van Tsjechië verloor Engeland in de kwalificatie voor dit EK al eens. Maar het moet gek lopen willen de Engelsen de achtste finales niet halen. De strijd om het tweede ticket gaat normaal gesproken tussen Kroatië en Tsjechië. De nummer drie plaatst zich ook voor de achtste finales als het bij de beste vier nummers drie van dit EK hoort.

Voor Schotland lijkt het bereiken van de volgende ronde een brug te ver. De Tartan Army keert na 22 jaar weer terug op een groot voetbaltoernooi. Schotland bereikte het EK door in de finale van de play-offs na strafschoppen af te rekenen met Servië. Op papier hebben de Schotten de minste selectie, al wonnen ze in de Nations League wel twee keer van Tsjechië. Kroatië en Tsjechië waren er in 2016 tijdens het vorige EK wel bij. De Kroaten werden in de achtste finales door latere winnaar Portugal uitgeschakeld, de Tsjechen werden met één punt laatste in hun poule.

Voorspelling groep D

Engeland lijkt wel zeker van groepswinst. Op basis van het feit dat Kroatië verliezend WK-finalist was, zou je dat land opschrijven als nummer twee. Maar de Kroaten zijn niet bepaald op dreef nadat het voetbal weer is hervat na corona. Van de dertien wedstrijden won het er slechts vier. Gaat Tsjechië dan beslag leggen op de tweede plek? In combinatie met Engeland op plek één geeft dat een prima quotering!

Voorspellingen andere groepen

Lees ook onze voorspellingen voor groep A, groep B en groep C.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots