Op vrijdag 11 juni begint met de wedstrijd Turkije – Italië het EK 2020. Tot die tijd blikt TOTO iedere dag vooruit op het toernooi. Met vandaag een voorbeschouwing op groep F, dit EK de absolute poule des doods met regerend Europees kampioen Portugal, regerend wereldkampioen Frankrijk, grootmacht Duitsland en de grote underdog Hongarije.

Landen poule F EK 2020

  • Frankrijk
  • Portugal
  • Duitsland
  • Hongarije

Speelsteden: Boedapest (Puskás Aréna) en München (Allianz Arena)

Bekijk het speelschema van groep F

Frankrijk is dé favoriet voor dit EK met een quotering van 5,40. De wereldkampioen beschikt in elke linie over spelers van wereldklasse. De aanval is helemaal om je vingers bij af te likken met Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en Karim Benzema, die na zes jaar weer werd opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps. Op het vorige EK in eigen land werd Frankrijk in de finale verslagen door Portugal. We krijgen dus een herhaling van die eindstrijd. Ondanks de sterke tegenstanders verwachten wij wel dat Frankrijk een ticket bemachtigt voor de achtste finales.

De strijd om het tweede directe ticket gaat normaal gesproken tussen Portugal en Duitsland. De Portugezen behoren vrijwel elk eindtoernooi nooit tot de absolute topfavorieten, maar zijn niet te onderschatten. Dat bleek vijf jaar geleden wel, toen het voor het eerst Europees kampioen werd. Dit EK wordt misschien wel het laatste kunstje van Cristiano Ronaldo.

Duitsland kent niet de beste jaren. Bij het EK in 2016 haalde Die Mannschaft nog wel de halve finale, maar tijdens het WK 2018 werd de formatie van Joachim Löw – die dit toernooi voor het laatst als bondscoach op de bank zit – al in de groepsfase uitgeschakeld. Hongarije is de grote underdog in groep F. In 2016 deed het voor het eerst sinds 1972 weer eens mee aan het EK. De Hongaren stootte knap door naar de achtste finales, en dat bleek ook het eindstation.

Voorspelling groep F

Voor groepswinst mag Frankrijk wel worden opgeschreven. Wij voorspellen voor plek twee een flinke strijd tussen Portugal en Duitsland. Althans, strijd. Met zo’n zwakke broeder als Hongarije in de poule is de kans groot dat ook de nummer drie van deze groep doorstoot naar de achtste finales. Wij schatten Portugal op dit moment iets hoger in, gezien de betere vorm dan die van de Duitsers. Die Mannschaft leed de afgelopen maanden namelijk beschamende nederlagen tegen Spanje (6-0) en Noord-Macedonië (1-2). Een lekkere quotering voor Frankrijk als poulewinnaar en Portugal als nummer twee!

Voorspellingen andere groepen

Lees ook onze voorspellingen voor groep A, groep B, groep C, groep D en groep E.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots