Voorspelling FC Groningen – Feyenoord: koploper op bezoek bij ploeg in zwaar weer!

FC Groningen Euroborg | TOTO

FC Groningen is een ploeg in zwaar weer. Het won slechts één van de laatste tien competitiewedstrijden en donderdag blameerde het zich in de TOTO KNVB Beker. En dan komt zondag de koploper op bezoek. Alle ingrediënten voor een nieuwe nederlaag, of is Feyenoord juist nu de ideale tegenstander? TOTO Extra blikt vooruit!

FC Groningen – Feyenoord
Eredivisie
15 januari 2023
16.45 uur, Euroborg, Groningen

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het ongeloof klaterde donderdagavond van de tribunes. Twintig minuten voor tijd kwam Spakenburg, de nummer zeven van de Tweede Divisie, op een 0-3 voorsprong in de Euroborg. FC Groningen kwam nog terug tot 2-3, maar een blamage kon niet voorkomen worden. Een nieuwe tik voor de zo geplaagde Groningers, die inmiddels afgegleden zijn naar de vijftiende plaats in de Eredivisie met maar vier punten voorsprong op hekkensluiter Cambuur. Bij de herstart verloor Groningen vorige week met 1-0 bij Excelsior. Geen fijne debuutweek dus voor trainer Dennis van der Ree, die in de winterstop werd aangesteld als vervanger van de ontslagen Frank Wormouth. En dan komt zondag dus ook nog eens koploper Feyenoord op bezoek. De Rotterdammers herstelden zich midweeks van de valse herstart van de competitie, waarin op het nippertje werd gelijkgespeeld bij FC Utrecht. De bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle werd met 3-1 gewonnen en dus vooralsnog geen paniek bij de ploeg van Arne Slot.

De laatste zege van FC Groningen dateert van 23 oktober. Toen won de Trots van het Noorden na een reeks mindere resultaten prompt van PSV. Voor clubs in nood zijn wedstrijden tegen de topploegen wel vaker een ultiem medicijn. Wellicht slechts voor even, zoals bij Groningen na de winst op PSV, soms is het ook daadwerkelijk het begin van een betere periode. En Van der Ree zal in zijn voorbereiding maar wat graag naar de recente geschiedenis tussen beide ploegen kijken. In de Euroborg verloor Groningen voor het laatst in 2017 van Feyenoord. Sindsdien werd het drie keer gelijk en won de plaatselijke FC één keer. Richt Groningen zich op en wordt het voor de vierde keer op rij een gelijkspel in de Euroborg?

WEDTIP
Een gelijkspel > 4.50

Midweeks was bij Feyenoord Mats Wieffer de gevierde man. De middenvelder maakte tegen PEC zijn basisdebuut en luisterde dat debuut op met een doelpunt en een assist. Wieffer maakte afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar Feyenoord en solliciteerde donderdag nadrukkelijk naar meer speelminuten. Tot nu toe werd de Tukker zeven keer als invaller gebruikt en een eerste basisplaats in de competitie lijkt niet ver weg. Wie weet zondag tegen FC Groningen al, en dan is het bij corners uitkijken naar de middenvelder. Scoort Wieffer tegen FC Groningen weer?

WEDTIP
Mats Wieffer scoort een doelpunt > 4.20

Waar kun je FC Groningen – Feyenoord zien op tv?

De wedstrijd tussen FC Groningen en Feyenoord is zondagmiddag vanaf 16.45 uur te zien op ESPN2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?