Echt veel spanning verwachten wij niet bij sc Heerenveen – Ajax. Want? Nou, Heerenveen heeft al twaalf jaar niet gewonnen van de Amsterdammers. Hebben wij dan nog wel interessante wedtips? Zeker. Lees snel verder!

sc Heerenveen – Ajax
Eredivisie
4 april 2021
16.45 uur, Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

Met nog acht wedstrijden te gaan staat niks een nieuwe landstitel voor Ajax in de weg. Het gat met ‘naaste belagers’ PSV en AZ is elf punten, en de ploeg van Erik ten Hag heeft ook nog een duel tegoed. Dat Heerenveen iets aan de ongeslagen status van Ajax kan doen – er werd al sinds 5 december niet verloren – lijkt een utopie. Zoals gezegd, wonnen de Friezen voor het laatst in 2009 van de huidige koploper. Winnen is iets wat Heerenveen überhaupt weinig doet de afgelopen weken. Het won slechts één van haar laatste zes duels. Wij voorzien daarom weinig problemen voor Ajax.

WEDTIP
Ajax wint en beide teams scoren > 2.22

We werpen even een blik op de laatste tien confrontaties tussen Heerenveen en Ajax. De resultaten in die reeks zijn veelzeggend: negen keer winst Ajax en slechts één gelijkspel. Opvallend is dat de Amsterdammers nooit met bijvoorbeeld een magere 1-0 zegevieren. In die tien duels maakte Ajax minimaal drie doelpunten per wedstrijd. Dit seizoen lukt het Heerenveen, op twee wedstrijden na, altijd te scoren in thuisduels. Dan is de voorspelling van een 1-3 uitslag helemaal geen verkeerde!

WEDTIP
Ajax wint met 1-3 > 8.65

De verwachting is dat Ajax de klus snel wil klaren in het Abe Lenstra Stadion. In ieder geval voor rust. Dat probeert de formatie van Ten Hag de laatste wedstrijden wel vaker te doen en met succes. Van de laatste tien Ajax-goals vielen er zeven in de eerste helft. Als dat ook tegen Heerenveen de helft wordt met de meeste Amsterdamse doelpunten, kun jij drie keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Helft met meeste Ajax-goals: eerste helft > 3.00

Waar kun je sc Heerenveen – Ajax zien op tv?

sc Heerenveen – Ajax is zondag vanaf 16.45 uur te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots