De ‘poule des doods’ begint met het duel tussen Hongarije en regerend Europees kampioen Portugal. Vijf jaar geleden troffen beide landen elkaar ook al in de groepsfase en toen rolde er een 3-3 uit. Laten de Portugezen zich dit keer niet verrassen?

Hongarije – Portugal
Groep F EK 2020
15 juni 2021
18.00 uur, Puskás Aréna, Boedapest (Hon)

Bekijk het speelschema van groep F

Speel mee!

Op EK’s stelt Portugal eigenlijk zelden teleur. Van de zeven deelnames haalde het vijf keer minimaal de halve finale. Met als hoogtepunt natuurlijk de titel vijf jaar geleden. In 2016 rolde Portugal uiterst moeizaam door het toernooi. Via verlengingen en strafschoppenseries bereikte het de eindstrijd tegen gastland Frankrijk, dat ook weer in een verlenging verslagen werd. Laat dat nou het enige land zijn waar Seleção das Quinas het afgelopen seizoen van verloor. Ook de Hongaren verloren slechts één keer, maar de gelijke spelen en zeges kwamen wel tot stand tegen aanzienlijk minder grote tegenstanders dan Portugal trof. Wij voorspellen een simpele zege voor de Europees kampioen, die ze eigenlijk al voor rust binnen willen hebben.

WEDTIP
Portugal scoort het meest in eerste helft > 3,20

Zeg je Portugal, dan zeg je natuurlijk Cristiano Ronaldo. De inmiddels 36-jarige superster is nog altijd de drijvende kracht van het team van bondscoach Fernando Santos. De gedeeld all-time topscorer van het EK (negen goals) zien wij tegen Hongarije wel weer een goaltje meepikken. Misschien nog wel meer dan andere eindtoernooien hoeft Ronaldo het nu niet alleen te doen. Achter hem op het veld staat namelijk Bruno Fernandes. De aanvallende middenvelder was dit seizoen bij Manchester United een van de revelaties. In de laatste oefenwedstrijd tegen Israël scoorde Fernandes nog twee keer. Is hij dinsdagavond weer trefzeker?

WEDTIP
Ronaldo en Fernandes scoren > 4,10

Waar kun je Hongarije – Portugal zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Hongarije – Portugal is dinsdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.15 uur.

Voorspelling groep F

Lees ook onze voorspelling voor groep F.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots