Vijftig wedstrijden gespeeld, nog één te gaan! Zondagavond weten we wie Portugal opvolgt als Europees kampioen. Wordt het Engeland voor eigen publiek, of verstoort Italië de Engelse droom in het hol van de leeuw?

Italië – Engeland
Finale EK
11 juli 2021
21.00 uur, Wembley Stadium, Londen (Eng)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Zowel Engeland als Italië moest in de halve finales tot het uiterste gaan. De Italianen dwongen na strafschoppen Spanje op de knieën en de Britten rekenden pas na verlenging af met Denemarken. Het zal voor vermoeidheid aan beide kanten zorgen. Voor Italië betekende het alweer de 33e wedstrijd op rij zonder nederlaag. In 2018 verloor de ploeg van Roberto Mancini voor het laatst, met 1-0 van Portugal in de Nations League. Engeland is vanwege het thuisvoordeel de favoriet voor de winst, maar op basis van de indrukwekkende ongeslagen reeks én het vertoonde spel in eerdere wedstrijden dit toernooi denken wij dat Italië de meeste kans op de titel maakt. Lukt het de Azzurri de beker te pakken, verdubbel jij je inzet!

WEDTIP
Italië winnaar EK 2020 > 2.00

Het EK 2020 zal de boeken ingaan als het toernooi van de eigen doelpunten (in alle voorgaande EK’s samen werden negen eigen doelpunten gemaakt, op dit toernooi alleen liefst elf), maar ook als het toernooi van de verlengingen. Beide halve finales eindigden na negentig minuten onbeslist, en dat betekende dat precies de helft van alle wedstrijden in de knock-outfase een verlenging nodig had. In 2016 werden in totaal vijf wedstrijden beslist na de reguliere speeltijd. Toen eindigde de finale in 0-0, en besliste Edér namens Portugal in de verlenging de finale. Wordt de finale van dit toernooi het achtste duel met een toetje én scoren beide ploegen? Je pakt er bijna 4,5 keer je inleg mee!

WEDTIP
Gelijkspel en beide teams scoren > 4.35

Hij moest lang wachten op zijn eerste doelpunt, maar inmiddels maakt Harry Kane nog kans zich tot topscorer van het EK te kronen. Het zou een bijzondere prestatie zijn. Sinds de invoering van de groepsfase op het EK slaagde alleen David Villa erin zowel topscorer van het WK als van het EK te worden, in 2008 en 2010. Villa moest zijn topscorerstitel op het WK wel met drie anderen delen. Kane werd drie jaar geleden in Rusland topscorer van het WK, en is met vier treffers nu op jacht naar Cristiano Ronaldo en Patrick Schick, die vijf keer scoorden. Aan Italiaanse kant is Ciro Immobile de centrumspits, maar lijkt Lorenzo Insigne in de eindfase van het toernooi de gevaarlijkste man. Tegenover een doelpunt van Kane en een treffer van Insigne staat een heerlijke quotering!

WEDTIP
Insigne en Kane scoren een doelpunt > 13.00

Waar kun je Italië – Engeland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Italië – Engeland is zondagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots