Van alle landen die we tot nu toe in actie hebben gezien, heeft Italië de meeste indruk gemaakt. Negen punten uit drie wedstrijden, zeven goals voor en nul tegen. Met Oostenrijk, dat voor het eerst in de historie de knock-outfase van een EK bereikte, hoeven de Italianen niet te klagen over de tegenstander in de achtste finale.

Italië – Oostenrijk
Achtste finale EK
26 juni 2021
21.00 uur, Wembley, Londen (Eng)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Na Frankrijk (quotering 4,80) is Italië (6,90) de belangrijkste gegadigde om dit EK te winnen. Bondscoach Roberto Mancini heeft de ideale mix gevonden tussen gearriveerde vedetten (Giorgio Chiellini), jonge talenten (Gianluigi Donnarumma) en opgeleefde spelers (Ciro Immobile). Eerlijk is eerlijk, Italië is in de poulefase ook niet écht getest. De tegenstand was met Turkije, Zwitserland en Wales niet van wereldklasse niveau. Datzelfde geldt voor Oostenrijk, de nummer 23 van de FIFA-ranking. Van een elftal waar de beste speler (David Alaba) achterin staat, hoeven we weinig wonderen te verwachten tegen dit Italië.

WEDTIP
Italië wint zonder tegengoal > 2,15

We gaven het net al aan, Immobile lijkt bezig aan zijn tweede jeugd. De kritiek op de spits van Lazio Roma was dat hij voor het Italiaans team te weinig scoorde. Daar is de 48-voudig dit jaar korte metten mee aan het maken. Hij scoorde in 2021 al vijf kaar voor de Azzurri, waaronder twee goal op dit EK. Die twee doelpunten vielen allebei in de tweede helft. Als Immobile ook tegen Oostenrijk na rust het net vindt, kun jij ruim drie keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Immobile scoort in tweede helft > 3,30

Waar kun je Italië – Oostenrijk zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Italië – Oostenrijk is zaterdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots