Het team dat dit EK tot nu toe misschien wel de meeste indruk heeft gemaakt, is Italië. Zes punten, zes goals voor en nul tegen. Voor de winst in poule A hoeven de Italianen niet eens helemaal voluit te gaan tegen Wales. Een gelijkspel volstaat al.

Italië – Wales
Groep A EK 2020
20 juni 2021
18.00 uur, Stadio Olimpico, Rome (Ita)

Bekijk het speelschema van groep A

SPEEL MEE!

In principe zou Italië krachten kunnen sparen voor de rest van het toernooi. Plaatsing voor de achtste finale is al een feit. De vraag is hoe belangrijk bondscoach Roberto Mancini de groepswinst vindt. Als Italië eerste wordt, treft het de nummer twee van poule C, wat waarschijnlijk Oekraïne of Oostenrijk wordt. Eindigen de Azzurri als tweede krijgt het te maken met de nummer twee van groep B: Rusland, Finland of heel misschien Denemarken of België. Op voorhand lijkt winst in de groep dus gunstiger. Wij verwachten dat Italië weinig problemen gaat krijgen met Wales, ook al zouden enkele spelers rust krijgen. Ondanks vier behaalde punten maakten de Welshmen nog niet veel indruk. Onze voorspelling: een magere zege voor de Italianen.

WEDTIP
Italië wint met één goal verschil > 3,15

Voor onze laatste wedtip richten we ons op een man in vorm, Ciro Immobile. De spits van Lazio Roma is eindelijk ‘los’ bij Italië. Hij scoorde dit EK al twee keer, en was eerder dit jaar ook al drie maal trefzeker voor de nationale ploeg. Of Immobile tegen Wales in de basis start, is nog de vraag. Maar wij vermoedden dat hij in de tweede helft wel speeltijd krijgt. Dan is dit wel een lekkere wedoptie!

WEDTIP
Immobile scoort eerste goal Italië in tweede helft > 3,50

Waar kun je Italië – Wales zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Italië – Wales is zondagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.15 uur.

Voorspelling groep A

Lees ook onze voorspelling voor groep A.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots