Een van de schaduwfavorieten voor dit EK, Italië, begon het toernooi met een klinkende 3-0 zege op Turkije. Bij een overwinning op Zwitserland mogen de Azzurri zich opmaken voor de volgende ronde. Gaat dat ook lukken tegen zo’n stugge ploeg? Check onze voorspellingen en wedtips!

Italië – Zwitserland
Groep A EK 2020
16 juni 2021
21.00 uur, Stadio Olimpico, Rome (Ita)

Bekijk het speelschema van groep A

SPEEL MEE!

Italië was een van de landen die in de eerste speelronde de meeste indruk maakte. Turkije werd bij tijd en wijle gedeclasseerd. De verdediging met routiniers als Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci hield de nul en beide spitsen namen allebei een goal voor hun rekening; Ciro Immobile en Lorenzo Insigne. Perfecter kan bijna niet. Het koppel Immobile-Insigne zal dus met een hoop vertrouwen toeleven naar het duel met Zwitserland. Wij hebben een wedtip voor je uitgezocht voor als zij het vijandelijke doel weer regelmatig onder vuur nemen.

WEDTIP
Immobile en Insigne samen meer dan 5 schoten op doel > 3,10

Als we een blik werpen op de historie tussen Italië dan is het zeker geen uitgemaakte zaak dat de Italianen wel even winnen. Van de laatste zeven keer dat beiden landen elkaar ontmoetten wonnen de Azzurri slechts twee keer. Met vijf gelijke spelen in die reeks laten de Zwitsers zien moeilijk te verslaan te zijn. Wij durven de voorspelling wel aan dat er woensdagavond weer een remise op het scorebord staat.

WEDTIP
Gelijkspel en beide teams scoren > 5,45

Waar kun je Italië – Zwitserland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Italië – Zwitserland is woensdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Voorspelling groep A

Lees ook onze voorspelling voor groep A.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots