Voorspelling Japan – Costa Rica: Japanners kunnen reuzenstap zetten naar achtste finales

Japan - Costa Rica - TOTO

Na de zege van Saudi-Arabië op Argentinië was de overwinning van Japan op Duitsland de grootste verrassing van dit WK. De Aziaten zijn in Poule E serieus in de running voor een ticket naar de achtste finale. Bij een overwinning op Costa Rica (en als Spanje van Duitsland wint) is het al zover.

Japan – Costa Rica
Groep E WK 2022
27 november 2022
11.00 uur,
Ahmed bin Alistadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Japan is er sinds 1998 onafgebroken bij op het WK. Drie keer slaagde Samurai Blue erin om de achtste finales te bereiken. Drie keer bleek dat ook het eindstation. Het geeft wel aan dat er met Japan altijd rekening gehouden moet worden. Desondanks zagen weinigen aankomen dat de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu zou kunnen winnen van Duitsland. Toch gebeurde het. De Duitsers hadden verreweg het meeste balbezit en creëerden de meeste kansen. Een oude voetbalwet zegt dan: als je ze zelf niet maakt, vallen ze aan de andere kant. En zo geschiedde. In het laatste kwartier bogen Ritsu Doan (ex-Groningen en PSV) en Takuma Asano een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege.

Overklast

Costa Rica beleefde een dramatisch begin van dit WK. De kwartfinalist van 2014 werd volledig overklast door Spanje: 7-0. Wat het nog pijnlijker maakte, is dat het land uit Midden-Amerika niet eens op doel schoot. Als we kijken naar de selectie van Costa Rica mogen we ook niet al te veel verwachten. Het gros van de groep speelt in de eigen competitie. Slechts vier spelers zijn in Europa actief, en nog niet eens allemaal op het hoogste niveau. Een roemloze aftocht op dit WK dreigt, zeker als je bedenkt dat de formatie van bondscoach Luis Fernando Suárez nog Japan (veel vertrouwen) en Duitsland (vechtend voor volgende ronde) treft. Leggen ook de Aziaten Costa Rica op de pijnbank?

WEDTIP
Japan wint met handicap -2 > 4,20

Zoals gezegd toonde Japan veerkracht door in de eindfase van het duel met Duitsland nog twee treffers te produceren. Het geeft aan dat de viervoudig Aziatisch kampioen over het nodige uithoudingsvermogen beschikt. We voorspellen dan ook dat Japan in de tweede helft weer het meest productief is. Als jij dat ook denkt, kun je jouw inleg ruim verdubbelen.

WEDTIP
2e helft meeste goals Japan > 2,23

Waar kun je Japan – Costa Rica op tv?

De WK-wedstrijd tussen de Japan en Costa Rica is zondagochtend vanaf 11.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?