Voorspelling Japan – Kroatië: gaat het Japanse sprookje verder?

Japan - Kroatië | TOTO

Niet Saudi-Arabië, maar Japan groeide uiteindelijk uit tot dé stuntploeg van dit WK. Na overwinningen op Spanje en Duitsland wacht nu in de achtste finales vicewereldkampioen Kroatië. Gaat het Japanse sprookje nog even verder?

Japan – Kroatië
Achtste finale WK 2022
5 december 2022
16.00 uur, Al Jaboub Stadion
, Al Wakrah

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Voor wie moet een ploeg die van Spanje en van Duitsland kan winnen bang zijn? Aan zelfvertrouwen zullen de Japanners na de zo succesvolle groepsfase geen gebrek hebben. Japan werd tot ieders verbazing groepswinnaar en dus de grote verrassing van het toernooi. De zeges op Duitsland en Spanje vertoonden grote gelijkenissen. Bij rust stond Japan met 1-0 achter en in beide gevallen werd die achterstand door twee doelpunten snel achter elkaar omgebogen in een 2-1 voorsprong. Tegen Duitsland in de slotfase, tegen Spanje direct na rust. Kroatië is natuurlijk de favoriet in deze achtste finale, waardoor je met opnieuw twee doelpunten van Japan in de tweede helft een aardige klapper kunt maken!

WEDTIP
Japan aantal doelpunten 2e helft > 7.75

Kroatië overleefde de poulefase maar net. Na een 0-0 gelijkspel tegen Marokko en een ruime 4-1 zege op Canada hield het België in het slotduel met kunst en vliegwerk van zich af. De Kroaten hadden alle geluk van de wereld dat het vizier van Romelu Lukaku niet op scherp stond en het opnieuw 0-0 werd. Een schril contrast met vier jaar geleden, toen Kroatië zonder puntverlies overtuigde in de eerste ronde. In 2018 toonden de Kroaten zich vervolgens een echte toernooiploeg. Dankzij twee penaltyseries tegen Denemarken en Rusland werd de halve finale bereikt waarin van Engeland werd gewonnen. Mondt het tegen Japan ook weer uit in strafschoppen?

WEDTIP
Penaltyserie in de wedstrijd > 5.50

Waar kun je Japan – Kroatië zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Japan en Kroatië is maandagmiddag vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

 

HOE WERKT TOTO SPORT?