Voorspelling Johan Cruijff Schaal: komt Ajax of PSV het beste uit de zomerstop?

Johan Cruijff Arena - TOTO

Voor de derde keer op rij gaat de strijd om de Nederlandse Super Cup, de Johan Cruijff Schaal, tussen Ajax en PSV. Ajax won in 2019, PSV stapte vorig jaar als winnaar van het veld. De editie van 2022 belooft met de vele wijzigingen aan beide kanten op voorhand zeer interessant te worden!

Ajax – PSV
Johan Cruijff Schaal
30 juli 2022
20.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Hoewel beide clubs zich behoorlijk roerden op de transfermarkt, was het contrast tussen Ajax en PSV deze zomer groot. Waar de Amsterdammers met miljoenen smeten, spendeerde PSV voor acht nieuwe spelers amper zes miljoen. Ajax moest (en kon) ook wel door het vertrek van meerdere sterkhouders, waar PSV alleen Mario Götze en Eran Zahavi zag vertrekken. Voorlopig, want de transferdeadline is pas op 1 september en voor met name Cody Gakpo is uit Engeland serieuze interesse.

Maar als zaterdag beide clubs het tegen elkaar opnemen voor de Johan Cruijff Schaal, is Gakpo er in ieder geval nog bij. Hoewel Ajax als regerend kampioen en vanwege het thuisvoordeel favoriet is voor het winnen van de Super Cup, zijn we geneigd te stellen dat PSV op dit moment de betere papieren kan overleggen. Met het behoud van onder andere Gakpo, Ibrahim Sangaré en Noni Madueke én de komst van gerichte versterkingen als Luuk de Jong, Guus Til en keeper Walter Benítez, schatten we PSV aan de vooravond van de Johan Cruijff Schaal hoger in.

WEDTIP
PSV wint > 3.95

Daarbij verwachten we wel een open wedstrijd. Beide teams zullen nog niet helemaal op elkaar zijn ingespeeld, wat over en weer kansen op zal leveren. Bij Ajax zullen de ogen natuurlijk op de aankopen gericht zijn. Of Brian Brobbey gaat spelen is nog de vraag, een basisplaats voor recordaankoop Steven Bergwijn mag wel verwacht worden. Ruim 31 miljoen euro tikte Ajax bij Tottenham Hotspur af, en in de voorbereiding liet de oud-PSV’er al meerdere keren zien waarom de Amsterdammers bereid waren diep in de buidel te tasten. Tegen zijn oude club wacht nu het eerste échte werk voor de geboren Amsterdammer. Neemt hij het doel van PSV minstens drie keer onder vuur, dan pak jij 3,5 keer je inleg!

WEDTIP
Bergwijn 3 schoten of meer op doel > 3.50

Waar kun je de Johan Cruijff Schaal zien op tv?

De wedstrijd Ajax – PSV is zaterdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN en het open kanaal van FOX. De voorbeschouwing op beide zenders begint om 19.00 uur. Nieuw dit jaar is dat ESPN de wedstrijd ook via YouTube en Tiktok uit zal zenden.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!