Voorspelling Johan Cruijff Schaal: kan PSV het Ajax lastig maken?

De laatste jaren is Ajax ongenaakbaar in eigen land. De grote vraag voor dit seizoen is: kan PSV aansluiting vinden bij de landskampioen? De voortekenen zijn goed, gezien de knappe prestaties van de nummer twee van de Eredivisie in de voorrondes van de Champions League. Is het ook genoeg om Ajax te kloppen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal?

Ajax – PSV
Johan Cruijff Schaal
7 augustus 2021
20.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

PSV roerde zich deze zomer aardig op de transfermarkt. In vrijwel elke linie wist de formatie van Roger Schimdt zich te versterken. Aankopen zoals Joël Drommel, André Ramalho en Phillip Mwene bewezen al hun meerwaarde. In de tweede voorronde van de Champions League werd Galatasaray, met name in de thuiswedstrijd, te kijk gezet: 5-1. Ook in Turkije wonnen de Brabanders. Eerder deze week werd in de derde voorronde Midtjylland met 3-0 aan de zegekar geregen, waarmee een plekje in de play-offs bijna zeker is. Naast de versterkingen lijken de vaste krachten van vorig seizoen ook alleen maar beter geworden. Zoals Mario Götze, die in Europees verband al drie keer het net vond. Pikt de Duitser tegen Ajax weer een goaltje mee?

WEDTIP
Götze scoort > 4,60

Ajax heeft nog geen officiële wedstrijd gespeeld. Om niet onbeslagen ten ijs te komen, koos de landskampioen in de voorbereiding wel tegenstanders van formaat uit. Zo werd er tegen Bayern München en RB Leipzig gelijkgespeeld en versloeg het in de laatste test Leeds United. Op basis daarvan zou je wel kunnen concluderen dat Ajax klaar is voor het nieuwe seizoen. Of het genoeg is om het in blakende vorm verkerende PSV te verslaan? Het zou ons niet verbazen als er na negentig minuten een remise op het scorebord staat.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,85

Hoewel PSV zich nadrukkelijk liet gelden op de transfermarkt is de meest besproken transfer er een van Ajax. Van de eeuwige rivaal Feyenoord werd Oranje-international Steven Berghuis overgenomen. Hij scoorde in de voorbereiding nog niet. Maar wij verwachten dat de buitenspeler zich bij zijn eerste optreden voor het thuispubliek wel wil laten gelden. Een lekkere quotering voor een gelijkspel met een doelpunt van Berghuis!

WEDTIP
Berghuis scoort en speelt gelijk > 15,00

Waar kun je de Johan Cruijff Schaal zien op tv?

De wedstrijd Ajax – PSV is zaterdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN en het open kanaal van FOX. De voorbeschouwing op beide zenders begint om 19.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!