Na twee gelijke spelen heeft Jong Oranje een vervolg op het EK onder 21 niet meer in eigen hand. Hoe Jong Oranje zich dinsdag wél kan kwalificeren én onze wedtip voor het duel tegen Jong Hongarije lees je hier!

Jong Nederland – Jong Hongarije
EK Onder 21
30 maart 2021
18.00 uur, MOL Aréna Sóstó, Székesfehérvár (Hon)

Laten we beginnen met het belangrijkste. Jong Oranje moet winnen, anders is het sowieso uitgeschakeld. Daarna wordt het resultaat van Jong Duitsland – Jong Roemenië belangrijk. Eindigt dat duel niet in een gelijkspel óf wordt het 0-0, dan is Jong Oranje door naar de kwartfinales. Spelen de Duitsers en Roemenen met 1-1 gelijk, dan is de grootte van de Nederlandse zege van belang. Vanaf een 2-2 gelijkspel bij de andere wedstrijd in Groep A plaatsen Jong Duitsland en Jong Roemenië zich. Dan maakt het resultaat van Jong Nederland – Jong Hongarije niet meer uit.

Drie doelpunten verschil

Jong Hongarije verloor zijn eerste twee wedstrijden en het gastland mag gezien worden als de zwakste ploeg uit deze poule. We verwachten daarom dat een eventuele uitschakeling van Jong Oranje niet komt omdat de talenten van Erwin van de Looi dinsdag niet zelf winnen. De Roemenen en Duitsers bleken goed voorbereid op de speelwijze van Nederland en we denken niet dat de Hongaren daar ook toe in staat zijn. Duitsland won met 3-0 van Hongarije en wij denken dat Nederland ook met drie doelpunten verschil moet kunnen winnen. Dat heeft als bijkomend voordeel dat wanneer het andere duel in 1-1 eindigt Oranje groepswinnaar wordt.

WEDTIP
Jong Oranje wint met handicap -2.5 > 2.26

Waar kun je Jong Nederland – Jong Hongarije zien op tv?

Jong Nederland – Jong Hongarije is zaterdag vanaf 18.00 uur te zien op NPO 3.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots