Voorspelling Kameroen – Brazilië: schier onmogelijke opdracht voor Kameroen

Kameroen - Brazilië | TOTO

Brazilië is na twee overwinningen al zeker van de achtste finales en voor de titelfavoriet is de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen niet meer dan een tussendoortje. Vergroot dat de kansen voor de Afrikanen op de volgende ronde? Het lijkt toch moeilijk te geloven.

Kameroen – Brazilië
Groep G WK 2022
2 december 2022
20.00 uur, Lusail Iconic Stadion, Lusail

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Met één punt uit de wedstrijden tegen Servië en Zwitserland is Kameroen op de laatste speeldag nog niet uitgeschakeld, maar met Brazilië nog op het programma is de situatie van de Kameroeners bepaald niet rooskleurig te noemen. De ploeg van Rigobert Song moet de Goddelijke Kanaries verslaan en dan mag Zwitserland ook nog eens niet winnen van Servië. Alleen dan is Kameroen door naar de achtste finales. We schreven het in de kop van deze voorspelling al; een schier onmogelijke opdracht.

Zeker gezien de vorm van Brazilië. De Zuid-Amerikanen walsten in de tweede helft over Servië heen en tegen Zwitserland volstond een laat doelpunt van Casemiro. Die laatste overwinning boekte Brazilië zonder sterspeler Neymar, die tegen de Serviërs geblesseerd uit was gevallen. Ook de wedstrijd tegen Kameroen lijkt te vroeg te komen voor de aanvaller van PSG. Maar zelfs al was hij fit, dan was de kans groot dat bondscoach Tite hem op de bank zou hebben gehouden. Dat gaat de trainer vermoedelijk ook met andere basisspelers doen. Dat betekent waarschijnlijk een basisplaats voor Antony. Scoort de oud-Ajacied tegen Kameroen zijn eerste WK-doelpunt?

WEDTIP
Antony scoort een doelpunt > 2.55

Bij Kameroen gaat het dit WK maar weinig over voetbal. Keeper Andre Onana werd naar huis gestuurd nadat hij desgevraagd weigerde zijn speelstijl aan te passen en ook de bemoeienissen van bondspresident Samuel Eto’o hielden de gemoederen bezig. Dat was nog allemaal voor het duel met Servië. Die wedstrijd mondde uit in een van de leukste van dit toernooi. Het leed voor de Afrikanen leek niet te overzien toen de Serviërs eerst binnen twee minuten vlak voor rust een 1-0 achterstand ombogen in een 2-1 voorsprong, en vlak na rust nóg eens toesloegen. Kameroen was dood en begraven, maar stond na ruim een halfuur spelen op. Twee snelle goals brachten de Ontembare Leeuwen weer langszij en dus leven ze nog op dit WK. Drie doelpunten maken op een WK is niet iedere ploeg gegeven, en dus rijst de vraag; kan Kameroen ook tegen de grote titelfavoriet scoren?

WEDTIP
Brazilië wint, beide teams scoren en meer dan 3,5 doelpunten > 3.55

 

Waar kun je Kameroen – Brazilië zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Kameroen en Brazilië is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?