Voorspelling play-offs: ADO en Excelsior naar de eindstrijd?

Keuken Kampioen bal - TOTO

ADO Den Haag en Excelsior staan op pole-position om de finale van de play-offs te bereiken. De Hagenezen verdedigen bij FC Eindhoven een 2-1 voorsprong. De Kralingers wonnen thuis met 3-0 van Heracles Almelo en staan al met anderhalf been in de eindstrijd. Of kan het toch nog spannend worden? En weet Eindhoven zich terug te vechten?

FC Eindhoven – ADO Den Haag
Keuken Kampioen play-offs
21 mei 2022
16.30 uur, Jan Louwers Stadion, Eindhoven

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

De gevoelens waren wat gemengd in het Cars Jeans Stadion. Natuurlijk was iedereen blij met de 2-1 zege. Maar men besefte ook dat het ene doelpunt verschil niet veel is met het oog op de return. Dat FC Eindhoven alleen uit een penalty wist te scoren, kwam vooral door uitstekende reddingen van keeper Alessandro Damen, de vervanger van de zieke Hugo Wentges. Wij verwachten dat het ADO-doel zaterdag weer regelmatig onder vuur genomen gaat worden. Minimaal één doelpuntje zit er wel in voor de thuisploeg. En ADO? Dat weet in vrijwel elke wedstrijd tot scoren te komen. In de laatste vijftien duels lukte dat slechts één keer niet. Een logisch gevolg is dus een gelijkspel. In de competitie eindigde deze confrontatie in 1-1. Als dat wederom de uitslag wordt, kun je zeven keer je inleg terugverdienen!

WEDTIP
Uitslag 1-1 > 7,00

Heracles Almelo – Excelsior
Keuken Kampioen play-offs
21 mei 2022
20.00 uur, Erve Asito, Almelo

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Excelsior maakte woensdag gehakt van Heracles Almelo. De 3-0 zege was nog een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen; de Rotterdammers hadden makkelijk met 6-0 kunnen winnen. Door ‘slechts’ drie goals verschil heerst er nog een sprankje hoop bij de nummer zestien van de Eredivisie. Hoop die eigenlijk nergens op gebaseerd is. Want het draait de laatste weken voor geen meter bij Heracles. De cijfers van de afgelopen vier wedstrijden zijn veelzeggend: vier nederlagen, tien goals tegen en slechts één doelpunt voor. Het beoogde schokeffect door trainer Frank Wormuth de laan uit te sturen, lijkt ver weg. Mogelijk kunnen de Almeloërs zich nog een keer oprichten, maar meer dan een gelijkspel zit er niet in wat ons betreft.

WEDTIP
Een gelijkspel > 4,05

Waar kun je Keuken Kampioen play-offs zien op tv?

De wedstrijden FC Eindhoven – ADO Den Haag en Heracles Almelo – Excelsior zijn zaterdag te zien bij ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN![