Voorspelling Kroatië – Brazilië: wint de Seleção weer van Kroaten?

Kroatië - Brazilië - TOTO

De eerste kwartfinale van dit WK gaat tussen de verliezend finalist van vier jaar geleden Kroatië en de vijfvoudig wereldkampioen Brazilië. Beide landen staan voor de vijfde keer tegenover elkaar, en Kroatië won nog nooit. Afgaande op de vorm tijdens dit WK schalen wij Brazilië wederom hoger in. Of kunnen Luka Modric en co. de Goddelijke Kanaries een halt toeroepen?

Kroatië – Brazilië
Kwartfinale WK 2022
9 december 2022
16.00 uur,
Education Citystadion, Al Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Kroatië en Brazilië kenden allebei een totaal andere aanloop richting de kwartfinale. Het lot van de zilveren medaillewinnaar van 2018 hing al twee keer aan een zijden draadje. In de laatste groepswedstrijd tegen België had Kroatië voldoende aan een gelijkspel om door te gaan. De Rode Duivels misten vele kansen op de winnende treffer, waardoor de Kroaten overeind bleven: 0-0. In de achtste finale tegen Japan kwam de ploeg van bondscoach Zlatko Dalić terug van een 1-0 achterstand via Ivan Perisic. De 1-1 stond na negentig minuten en na verlenging nog steeds op het scorebord. Dankzij een heldenrol van keeper Dominik Livakovic – hij stopte drie penalty’s in de strafschoppenreeks – ging Kroatië alsnog door. Al met al heeft de nummer twaalf van de FIFA-ranking nog weinig indruk gemaakt dit WK. Brazilië zal er in ieder geval niet van wakker liggen.

WEDTIP
Price Boost: Brazilië wint beide helften > 3,25

In de achtste finale toonde Brazilië aan waarom zij de topfavoriet zijn om wereldkampioen te worden. Zuid-Korea werd, met name in de eerste helft, van de mat gespeeld. Bij rust stond het al 4-0 voor de mannen van bondscoach Tite. In het tweede bedrijf nam Brazilië wat gas terug en gunde de oefenmeester enkele trouwe reserves nog wat speeltijd (alle 26 spelers hebben nu gespeeld tijdens dit WK). De Zuid-Amerikanen lijken daarmee optimaal geprepareerd voor de confrontatie met Kroatië. Een confrontatie waar Brazilië overigens het vaakst als winnaar uit de bus rolde. Van de vier eerdere edities won de Seleção er drie (één gelijkspel). Wordt daar een vierde aan toegevoegd?

WEDTIP
Price Boost: Brazilië wint met 3-1 > 12,00

Waar kun je Kroatië – Brazilië zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Kroatië en Brazilië is vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?