Voorspelling Kroatië – Canada: pakken Canadezen nu wel punt(en)?

Kroatië - Canada - TOTO

België – Canada: 1-0. Op het oog geen vreemde uitslag. Misschien een beetje weinig goals voor de nummer drie van het vorige WK. Wie de wedstrijd heeft gezien, weet wel beter. De Canadezen legden de Rode Duivels grote fases van de wedstrijd hun wil op. Alleen ‘vergat’ het te scoren. Kunnen de Noord-Amerikanen tegen Kroatië wel een goed resultaat behalen?

Kroatië – Canada
Groep F WK 2022
27 november 2022
17.00 uur, Khalifa International Stadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

22 schoten, daarvan drie op doel. Normaal gesproken zijn dit aantallen waarmee het een team altijd wel lukt om minimaal een doelpunt te maken. Zo niet bij Canada. Zelfs een penalty ging er niet in. En zo wacht de medeorganisator van het WK 2026 nog altijd op de eerste goal ooit op een wereldkampioenschap. Bij de eerste deelname van Canada in 1986 scoorde het namelijk niet en werd er ook geen punt gepakt. Op voorhand zou je denken dat de nummer 41 van de FIFA-ranking daar tegen Kroatië ook niet in kan slagen. De Kroaten staan twaalfde op de FIFA-ranking en waren de verliezend finalist van het vorige WK. Maar de mannen van bondscoach Zlatko Dalić oogden kwetsbaar in de eerste poulewedstrijd tegen Marokko (0-0). Wij zien het wel gebeuren dat Kroatië ook tegen Canada niet verder komt dan een remise.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,37

Het was voorafgaand aan het WK al duidelijk dat Canada voor successen voor een groot gedeelte afhankelijk zou zijn van Alphonso Davies. En dat bleek ook tegen Duitsland. De speler van Bayern München was overal op het veld te vinden, en toonde zich een echte aanjager. Enig smetje op zijn wedstrijd was de gemiste strafschop. Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat Davies géén treffer maakt tijdens dit WK. Lukt hem dat al tegen Kroatië?

WEDTIP
Betbuilder: Gelijkspel en Davies scoort > 17,00

Waar kun je Kroatië – Canada zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Kroatië en Canada is zondagmiddag vanaf 17.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?