Voorspelling Kroatië – Marokko: wie wint de wedstrijd die niemand wil spelen?

Kroatië - Marokko

De derde plaats klinkt mooier dan de vierde, en de bronzen medaille is best wat waard, maar de kleine finale op een WK is toch vooral de wedstrijd die niemand wil spelen. Niet voor niets heet de wedstrijd om de derde en vierde plaats ook wel de troostfinale. Maar Kroatië en Marokko moeten er zaterdagavond toch echt aan geloven. Wie wordt er derde op het WK 2022?

Kroatië – Marokko
3e/4e plaats WK 2022
17 december 2022
16.00 uur, Khalifa International Stadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het sprookje van Marokko duurde uiteindelijk tot de halve finale. Na België, Spanje en Portugal bleek Frankrijk uiteindelijk een brug te ver. Teleurstelling overheerste natuurlijk in het Marokkaanse kamp, maar die zal zeker plaats maken voor trots. De ploeg van Walid Regragui schreef historie door als eerste Afrikaans land de halve finales van het WK te halen en veroverde de harten van miljoenen voetbalfans. Voor de trainer zaak de teleurstelling snel om te zetten in trots. Want ‘het Marokko dat derde werd’ klinkt vele male mooier dan ‘het Marokko dat vierde werd’.

In de groepsfase kwamen beide landen elkaar ook al tegen. Toen al werd zichtbaar dat Marokko een ploeg was om rekening te houden. Het werd 0-0 en ook nu denken we dat de verschillen klein zullen zijn. Hoewel de Marokkanen met behoorlijk wat personele problemen kampen, verwachten we dat voor hen de wedstrijd meer leeft dan het bij Kroatië doet, na de WK-finale van 2018.

WEDTIP

Marokko wint de wedstrijd > 3.10

De wedstrijd zal toch ook in het teken staan van de laatste WK-wedstrijd van Luka Modric, de grote architect bij Kroatië. De middenvelder van Real Madrid is inmiddels 37 jaar en hoewel de sleet er nog altijd niet op zit is het niet voor te stellen dat hij er over vier jaar in Noord-Amerika nog bij is. Met Modric won Kroatië dus al eens zilver op het WK, waarmee de bronzen generatie van 1998 (winst in de troostfinale tegen Nederland) uit de boeken werd gespeeld. Nu wacht de kans op nieuw eremetaal. En op een glorieus afscheid. Scoort Modric in zijn laatste WK-wedstrijd?

WEDTIP
Modric scoort van buiten de 16 meter > 12.50

Waar kun je Kroatië – Marokko zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Kroatië en Marokko is zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN!

 

HOE WERKT TOTO SPORT?