Het zou zomaar kunnen dat WK-finalist Kroatië na dinsdagavond niet meer in het toernooi zit. Met slechts één punt uit twee wedstrijden hangt een achtste finaleplek aan een zijden draadje. En tegen een fel Schotland zal Kroatië nog vol aan de bak moeten.

Kroatië – Schotland
Groep D EK 2020
22 juni 2021
21.00 uur, Hampden Park, Glasgow (Sch)

Bekijk het speelschema van groep D

SPEEL MEE!

Het loopt de laatste jaren van geen kant bij Kroatië en dat komt duidelijk tot uiting tijdens dit EK. De runner-up van het WK van 2018 is geen schim van de ploeg die drie jaar geleden enigszins verrassend de eindstrijd bereikte. Is het gebrek aan kwaliteit? Is het de druk van een (te) hoog verwachtingspatroon? Het is nog niet helemaal gedaan voor Kroatië. Een overwinning op Schotland zou genoeg moeten zijn voor een plek in de achtste finale, rechtstreeks of als beste nummer drie. Maar de Schotten toonden met name tegen Engeland aan een team te hebben dat op wilskracht ver kan komen. Het zou ons dan ook niet verbazen als de missie van Kroatië niet slaagt.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,65

Gaat er überhaupt wel gescoord worden op Hampden Park? Met respectievelijk één en nul doelpunten zijn Kroatië en Schotland niet bepaald trefzekere teams. Een 0-0 uitslag ligt dus voor de hand. Met een quotering van 11,00 is deze wedoptie wat ons betreft zeker het inzetten waard!

WEDTIP
Uitslag 0-0 > 11,00

Waar kun je Kroatië – Schotland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Kroatië – Schotland is dinsdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 3, de voorbeschouwing begint om 20.25 uur op NPO 1.

Voorspelling groep D

Lees ook onze voorspelling voor groep D.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots