Na twee moeizame gelijke spelen bereikte Spanje alsnog de achtste finale van het EK via een klinkende 5-0 overwinning op Slowakije. Met Kroatië treft de drievoudig Europees kampioen een ploeg die ook veel moeite had de poule door te komen. Wat kunnen we van dit duel verwachten?

Kroatië – Spanje
Achtste finale EK
28 juni 2021
18.00 uur, Parken, Kopenhagen (Den)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Spanje werd voorafgaand aan het EK niet als topfavoriet opgeschreven. Bondscoach Luis Enrique stelde een vrij jonge en onervaren selectie samen. Desondanks werd wel verwacht dat de Spanjaarden de poule vrij makkelijk zouden doorkomen. Dat liep anders. Tegen Zweden en Polen was Spanje wel de betere ploeg, maar bleef het respectievelijk steken op 0-0 en 1-1. Toen het tegen Slowakije écht moest, stond La Roja er wel weer. Dat verwachten wij ook voor de wedstrijd tegen Kroatië. De WK-finalist is al tijden niet in vorm. De achtste finale werd nog wel bereikt door bevliegingen van Luka Modric en Ivan Perisic tegen Schotland. Maar tegen een Spanje wat de vorm gevonden lijkt te hebben, maakt dit Kroatië weinig kans.

WEDTIP
Spanje wint zonder tegendoelpunt > 2,50

De man die bij Spanje voor goals moet zorgen is Álvaro Morata. De spits van Juventus overtuigt echter te weinig in het nationale team. Dit EK scoorde hij alleen nog tegen Polen. Het is zeker niet zo dat Morata geen kansen krijgt. Maar het ontbreekt vaak aan scherpte in de afronding. Wij verwachten dat Morata wel weer een paar keer in stelling wordt gebracht. Een fijne wedtip over zijn aantal doelpogingen.

WEDTIP
Morata 3 of meer schoten op doel > 4,40

Waar kun je Kroatië – Spanje zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Kroatië – Spanje is maandagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots