Kroatië leed in de eerste groepswedstrijd tegen Engeland een nipte 1-0 nederlaag. Wil de WK-finalist de achtste finale van het EK in zicht houden, is een overwinning op Tsjechië eigenlijk noodzakelijk. En dat wordt geen eenvoudige klus!

Kroatië – Tsjechië
Groep D EK 2020
18 juni 2021
18.00 uur, Hampden Park, Glasgow (Sch)

Bekijk het speelschema van groep D

SPEEL MEE!

Kroatië lijkt het helemaal kwijt. Sinds het interlandvoetbal in september vorig jaar weer werd opgepakt na de eerste lockdown verloren de Kroaten negen van de veertien wedstrijden. De runner-up van het WK 2018 boekte in totaal slechts vier zeges, waarvan twee tegen de nietige landen Cyprus en Malta. In de laatste drie interlands scoorde Kroatië ook maar één keer. Kan die negatieve tendens doorbroken worden tegen Tsjechië, dat haar eerste groepsduel wél won? Dankzij twee goals van Patrik Schick – waaronder een prachtige vanaf de middenlijn – werd Schotland op een nederlaag getrakteerd. Die wedstrijd zal de Tsjechen een hoop vertrouwen hebben gegeven. Toch denken wij dat de kwaliteit van Kroatië nu wel komt bovendrijven. Een nipte zege.

WEDTIP
Kroatië wint met één goal verschil > 3,60

Zoals we al zeiden, heeft Kroatië behoorlijk wat moeite met scoren. Wij denken dan ook niet dat de ploeg van bondscoach Zlatko Dalić meer dan één keer het net vindt. Kijkend onze eerste wedtip zou dat dus betekenen dat Tsjechië helemaal geen doel treft. Dat kan een interessante optie zijn. Denk jij namelijk dat teller bij de EK-finalist van 1996 op nul blijft staan voor deze wedstrijd? Dan kun je jouw inleg ruim verdubbelen!

WEDTIP
Tsjechië scoort niet > 2,22

Waar kun je Kroatië – Tsjechië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Kroatië – Tsjechië is vrijdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.15 uur.

Voorspelling groep D

Lees ook onze voorspelling voor groep D.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots