Twee punten. Dat is voorafgaand aan de laatste speeldag in La Liga het verschil tussen koploper Atlético Madrid en nummer twee Real Madrid. Op papier heeft de lijstaanvoerder met Real Valladolid een makkelijkere tegenstander dan De Koninklijke; die treft namelijk Europa League-finalist Villarreal. Wie wint deze historische strijd?

Real Valladolid – Atlético Madrid
La Liga
22 mei 2021
18.00 uur, Estadio Nuevo José Zorrilla, Valladolid (Spa)

Tot februari leek Atlético fluitend op te stevenen op de landstitel. Maar toen kwam er plots zand in de motor. Door een flink aantal nederlagen en gelijke spelen verdween de riante voorsprong op Barcelona en Real als sneeuw voor de zon. Vooral omdat zij hun wedstrijden wél wisten te winnen. Atlético was uiteindelijk weer op tijd bij de les; sinds half april werd er niet meer verloren. Een nederlaag tegen Valladolid, de nummer negentien van de ranglijst, ligt ook niet in de lijn der verwachting, hoewel die club degradatie nog zou kunnen ontlopen. Onze voorspelling is een heet potje, waarin de mannen van Diego Simeone als winnaar (en dus landskampioen) uit de bus rollen.

WEDTIP
Atlético wint met één goal verschil > 3,50

Real Madrid – Villarreal
La Liga
22 mei 2021
18.00 uur, Estadio Santiago Bernabéu, Madrid (Spa)

Als Real de titel alsnog wil pakken, moet het hoe dan ook winnen van Villarreal. En dan moet de stadsgenoot verliezen of gelijkspelen. Gebeurt dat laatste, dan wordt Real kampioen vanwege een beter onderling resultaat. Maar dat de ploeg van Zinedine Zidane van Villarreal wint, is nog absoluut geen uitgemaakte zaak. De Europa League-finalist staat nu zevende. Als het een plekje stijgt, doet de formatie van Unai Emery volgend seizoen weer mee aan de Europa League in plaats van de Conference League. Daarnaast is Villarreal de afgelopen jaren geen favoriete tegenstander van Real. De Koninklijke won slechts twee van de laatste zeven onderlinge duels. Deze wedstrijd zou zomaar eens in een gelijkspel kunnen eindigen.

WEDTIP
Een gelijkspel > 5,15

Waar kun je de ontknoping in La Liga zien op tv?

De ontknoping van La Liga is via een switch-programma te volgen op Ziggo Sport Select. De uitzending begint om 17.30 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots