Voorspelling Lazio – AZ: kan AZ een resultaat uit Italië meenemen?

Lazio - TOTO

De loting was AZ voor de achtste finales van de Conference League allerminst goed gezind. Met Lazio troffen de Alkmaarders met afstand de zwaarst mogelijke tegenstander. AZ begint met een uitwedstrijd, die – let op – dinsdag al wordt gespeeld.

Lazio – AZ
Conference League
7 maart 2023
18.45 uur, Stadio Olimpico, Rome (Ita)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

AEK Larnaca, KAA Gent, Sheriff Tiraspol, Lech Poznan. Een greep uit de mogelijke tegenstanders voor AZ bij de loting eind februari. Maar het werd dus Lazio. Achter Napoli en Internazionale de nummer drie van Italië. Afgelopen weekend wonnen de Romeinen nog met 0-1 in Napels. En er was eerder dit seizoen natuurlijk die enorme afstraffing die Feyenoord in de Europa League in Rome kreeg. Na een halfuur keken de Rotterdammers al tegen een 3-0 achterstand aan.

Maar aan de andere kant: Feyenoord speelt nog in de Europa League, terwijl Lazio slechts derde in de groep werd en dus degradeerde naar de Conference League. En in de tussenronde had de ploeg van Mauricio Sarri grote moeite met het kleine CFR Cluj uit Roemenië. Thuis werd het 1-0, uit 0-0. Nee, mazzel had AZ zeker niet bij de loting, maar kansloos is de ploeg van Pascal Jansen ook niet. Wat te denken bijvoorbeeld van de achtste finales van vorig seizoen, toen Vitesse in hetzelfde theater als dinsdag AS Roma op 1-1 hield. Verliest AZ niet, kun jij je inleg verdubbelen.

WEDTIP
Dubbele kans AZ wint of een gelijkspel > 2.03

Geloof je niet in een stunt van AZ? Dan is inzetten op een minimale zege voor Lazio onze tip. Want scoren, dat doen de Italianen doorgaans niet zoveel. De vier doelpunten tegen Feyenoord waren uitzonderlijk.  In de laatste twintig wedstrijden in alle competities scoorde Lazio maar in vijf wedstrijden meer dan één keer. En dan is Ciro Immobile er dinsdag ook nog eens niet bij. De aanvoerder liep tegen Napoli een dijbeenblessure op en is niet inzetbaar. Wint Lazio op z’n Italiaans met 1-0, pak je bijna zeven keer je inleg.

WEDTIP
Correct score Lazio wint met 1-0 > 6.75

Waar kun je Lazio-AZ zien op tv?

De wedstrijd tussen Lazio en AZ is dinsdagavond vanaf 18.45 uur live te zien op Veronica en ESPN2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?