Een week nadat Leicester City en Liverpool elkaar troffen in de League Cup kruisen beide clubs weer de degens. Vorige week werd het 3-3 en gingen The Reds door na penalty’s. Mogen we ons weer op zo’n doelpuntenfestijn verheugen?

Leicester City – Liverpool
Premier League
28 december 2021
21.00 uur, King Power Stadium, Leicester (Eng)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Het zijn gekke tijden in de Premier League. Afgelastingen door coronabesmettingen volgen elkaar in rap tempo op. Hierdoor kwam Liverpool niet in actie op Boxing Day. Een aantal dagen extra rust in deze drukke periode, daar zal manager Jürgen Klopp niet heel rouwig om zijn. Leicester City moest zondag juist vol aan de bak uit bij koploper Manchester City. Binnen ‘no-time’ stonden The Citizens met 4-0 voor. The Foxes kwamen nog knap terug tot 4-3, maar uiteindelijk won Man. City met 6-3. Wat die ‘bijna-comeback’ nog knapper maakte, is dat Leicester kampt met een uitpuilende ziekenboeg. Die was er ook al voor het League Cup-duel met Liverpool. Desondanks lukt doelpunten maken dus meer dan aardig. En laat Liverpool nou – samen met Manchester City – de meeste Premier League-goals te hebben gemaakt: 50. Daarom mogen we dinsdagavond veel treffers verwachten!

WEDTIP
Aantal doelpunten Over 4,5 > 3,10

Wie gaat er dan met de winst aan de haal in het King Power Stadium? Liverpool is onmiskenbaar de favoriet. De resultaten van dit seizoen spreken voor zich. 27 keer kwamen The Reds in actie (alle competities). Slechts één keer hoefde het een nederlaag te incasseren, op 7 november bij West Ham United. Een man die een grote bijdrage levert aan die goede prestaties is Diogo Jota. De Portugees is de laatste weken van onschatbare waarde; Jota scoorde al drie wedstrijden op rij. Kan de aanvaller daar een vierde aan toevoegen?

WEDTIP
Liverpool wint en Jota scoort > 2,30

Waar kun je Leicester City – Liverpool zien op tv?

Leicester City – Liverpool is dinsdag vanaf 21.00 uur te zien op Ziggo Sport Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots