Voorspelling Leicester City – Manchester City: wie pakt eerste prijs in Engeland?

Pep Guardiola - TOTO

Met de wedstrijd tussen de regerend landskampioen en FA Cup-houder wordt ook in Engeland zaterdag het nieuwe seizoen officieel afgetrapt. Op Wembley gaan Leicester City en Manchester City op voor de eerste prijs van het seizoen.

Leicester City – Manchester City
Community Shield
7 augustus 2021
18.15 uur, Wembley Stadium, Londen

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Uiteraard is kampioen Manchester City favoriet voor het winnen van de Engelse Super Cup. De ploeg van Pep Guardiola werd vorig seizoen voor de derde keer in vier jaar tijd landskampioen en bereikte de finale van de Champions League. Maar dat juist die finale verloren ging tegen Chelsea, zal Leicester City hoop geven. The Citizens hebben niet de onoverwinnelijkheid over zich van bijvoorbeeld 2019, toen het alle Engelse prijzen wist te winnen. Dat ervoer Leicester in september 2020 ook zelf. Op bezoek bij Manchester City won het aan de hand van een excellerende Jamie Vardy met liefst 2-5. City werd dan wel met twaalf punten voorsprong kampioen, maar leed zelf in elf wedstrijden puntenverlies. Drie van de vorige edities van de Community Shield werden pas na strafschoppen beslist. Eindigt het ook dit jaar weer gelijk?

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.75

De strijd om het Engelse Super Cup eindigt de laatste jaren zelden in een doelpuntenfestijn. Van 2009 tot en met 2012 werd er nog vier keer op rij minstens vier keer gescoord in de openingswedstrijd van het seizoen, sindsdien gebeurde het maar twee keer dat er meer dan twee doelpunten vielen, voor het laatst in 2016. Vooral Manchester City stond lang te boek als aanvalsmachine, maar die status heeft het inmiddels niet meer. In de laatste tien wedstrijden van het vorige seizoen scoorde City niet één keer meer dan twee doelpunten. Leicester lukte dat slechts twee keer in de laatste tien officiële wedstrijden. Het zal ongetwijfeld met het slopende seizoen te maken hebben, maar beide ploegen blonken vorig seizoen niet altijd uit in sprankelend aanvallend voetbal. Vallen er zaterdag voor het vijfde jaar op rij minder dan drie doelpunten? Je verdubbelt er je inleg mee!

WEDTIP
Aantal doelpunten onder 2,5 > 2.15

Waar kun je Leicester City – Manchester City zien op tv?

De wedstrijd Leicester City – Manchester City is zaterdagavond live te zien op Ziggo Sport. De wedstrijd begint om 18.15 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO? ZET IN & WIN!